Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
27. októbra 2020, 6:42
Čas čítania 0:41
Martin Mičuda

Takto by mohol vyzerať slávny Fiat 126 „Maluch", keby vznikol v dnešnej dobe

Takto by mohol vyzerať slávny Fiat 126 „Maluch", keby vznikol v dnešnej dobe
Zdroj: <a rel="nofollow noopener" target="_blank" href="http://www.ma-de-studio.com/portfolio/fiat_126_vision/" onclick="gaTrack('article', 'bottom', 'source');">ma-de-studio.com</a>
TECH
Uložiť Uložené

O veľmi hodnoverný pohľad do súčasnosti sa postaralo talianske dizajnové štúdio.

Automobilku Fiat nepochybne preslávili najmä malé mestské vozidlá. Reč je najmä o modeloch 500 či 600 alebo ak chceš Cinquecento a Seicento.

Nemenej slávny je ale i počin nesúci názov 126, ktorý sa svojho času preslávil najmä v Poľsku. Tamojšia verzia 126p totiž zaznamenala obrovský úspech – ikonický „Maluch" (malé dieťa) sa predával o dve desaťročia dlhšie, ako pôvodný originál od Fiatu (až do roku 2000). 

Odporúčané
Vyskúšali sme Porsche Taycan. Automobilka ním dokazuje, že aj elektrika môže byť športová Vyskúšali sme Porsche Taycan. Automobilka ním dokazuje, že aj elektrika môže byť športová 4. októbra 2020, 18:40

V súčasnosti portfólio značky Fiat naďalej počíta s viacerými malými modelmi, do novodobého pôsobenia automobilky sa ale pretlačili "len" modely Panda a 500. Druhý menovaný v úvode roka dostal novú generáciu a vzhľadom k veľkému dopytu môžno opäť očakávať, že pôjde o veľmi úspešný projekt. Taliani tak nemajú dôvod na oživenie legendárnej 126-ky. 

Nezávislé talianske štúdio MA-DE však do sveta vypustilo počítačovú vizualizáciu novodobej podoby ikonickej 126-ky. Tradičný vzhľad a proporcie kombinujú dizajnéri s modernými prvkami, ako sú napríklad plne LED-kové svetlomety či veľké kolesá s efektnými diskami. Podoba so slávnym predchodcom je pritom viac než očividná, je však jasné, že tento výtvor ostane len na papieri, respektíve na obrazovkách počítačov. Nie je to ale škoda?

Domov
Zdieľať
Diskusia