Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
20. októbra 2020, 14:34
Čas čítania 0:39
Adel Ghannam

NAKA zadržala štyroch ľudí podozrivých z korupcie počas akcie Zemepán a Terra. Má byť medzi nimi aj vplyvný advokát

NEWS KORUPCIA NAKA
Uložiť Uložené

Medzi zadržanými má byť aj advokát známy vzťahmi s finančnou skupinou.

Policajti z Národnej kriminálnej agentúry zadržali štyri osoby podozrivé z korupcie a legalizácie príjmov z trestnej činnosti počas akcií Terra a Zemepán. Tie sa odohrali v Bratislave a Poprade a súvisieť majú s reštitučnými konaniami na Slovenskom pozemkovom fonde. Polícia o tom informuje na Facebooku.

„Ide o reštituované pozemky v katastri obcí Vrbov, Veľká Lomnica, Nová Lesná, Žakovce a mesta Svit. Ich výmera je najmenej 684.500 m2,”  informujú policajti. Podozriví mali vybavovať vracanie pozemkov. Za takéto vybavovačky si mali pýtať úplatok o rozlohe 40 percent z ich výmery. Tie mali následne previesť na blízke osoby a majetkovo alebo personálne prepojené spoločnosti. 

Odporúčané
Skúmal čiernu mágiu, no ani tá ho nezachránila. Smrť slovenského mafiána stála 500 000 slovenských korún Skúmal čiernu mágiu, no ani tá ho nezachránila. Smrť slovenského mafiána stála 500 000 slovenských korún 19. októbra 2020, 9:30

 
V súčasnosti nie je nikto obvinený. Podľa polície prebiehajú procesné úkony. 

 
Podľa portálu Aktuality.sk je medzi zadržanými advokát Ján Gajan. Ten má podľa portálu blízky vzťah s finančníkom Martinom Kvietikom a jeho skupine Slava Capital. Kvietika momentálne stíhajú vo väzbe pre kauzu Dobytkár, ktorá súvisí s agropodvodmi v Poľnohospodárskej platobnej agentúre. 

 
Medzi zadržanými je podľa Aktualít aj šéf regionálneho odboru Slovenského pozemkového fondu v Poprade Ivan Tudaj. Vypočúvať majú viacerých zamestnancov. 

Domov
Zdieľať
Diskusia