Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
18. októbra 2020, 13:36
Čas čítania 0:36
Viktor Kniš

Októbrový prieskum Focusu: Z hádky Matovič-Sulík profitoval Pellegrini. Súčasná koalícia by už vládnuť nemohla

NEWS PRIESKUM VEREJNEJ MIENKY
Uložiť Uložené

Októbrový prieskum preferencií politických strán agentúry Focus potvrdil, že hnutie Igora Matoviča stratilo dominanciu z februárových volieb.

Z najnovšieho prieskumu preferencií strán agentúry Focus pre TV Markíza vyplýva, že ak by sa voľby konali v týchto dňoch, najlepšie by dopadla strana Hlas Petra Pellegriniho so ziskom 18,7 %. Na druhom mieste by skončilo hnutie Igora Matoviča OĽaNO s 15,1 % a na treťom mieste SaS Richarda Sulíka so ziskom 10,7 %.

Tento prieskum zachytil už aj spor koaličných partnerov kvôli opatreniam, v rámci ktorého premiér obviňoval ministra hospodárstva, že komunikuje nesúhlas so zatváraním reštaurácií aj kvôli tomu, aby si získal voličov. Prieskum prebiehal od 7. do 15. októbra na reprezentatívnej vzorke 1014 respondentov.

Októbrový prieskum Focusu: Z hádky Matovič-Sulík profitoval Pellegrini. Súčasná koalícia by už vládnuť nemohla
Zdroj: TV Markíza

Na štvrtom mieste podľa prieskumu Focusu skončila strana Smer, na piatom extrémistická ĽSNS, na čele ktorej stojí neprávoplatne odsúdený Marian Kotleba. Obe strany majú okolo 10 %. Sme Rodina Borisa Kollára by získala  7,3 %.

Z výsledkov vyplýva, že súčasná koalícia by mala celkovo len 60 kresiel v parlamente. 

Do parlamentu by sa dostali aj strany Progresívne Slovensko a KDH. Pod hranicou 5 % by skončili Za ľudí, SMK aj Most-Híd a Dobrá voľba. 

Odporúčané
Štát kúpi 10 miliónov testov na celoplošné testovanie od pochybnej firmy z Trnavy s podlžnosťami v Sociálnej poisťovni Štát kúpi 10 miliónov testov na celoplošné testovanie od pochybnej firmy z Trnavy s podlžnosťami v Sociálnej poisťovni 18. októbra 2020, 11:33
Domov
Zdieľať
Diskusia