Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
16. októbra 2020, 9:44
Čas čítania 2:58
Adel Ghannam

Mám koronavírus. Coca-Cola chutí ako voda a zaujíma to viac kriminálku ako hygienu (Komentár)

Mám koronavírus. Coca-Cola chutí ako voda a zaujíma to viac kriminálku ako hygienu (Komentár)
Zdroj: Adel Ghannam / Refresher.sk
ZDRAVIE
Uložiť Uložené

Ako sa žije s koronavírusom?

Máloktorá SMS správa vyvolá v človeku taký strach ako tá, ktorá vám oznámi, že ste pozitívny na Covid-19. Bez ohľadu na to, či máte úplne jasné príznaky, stále dúfate, že ste majiteľom akejsi novej doteraz nepoznanej exotickej choroby, ktorá nie je pre zmenu Covid, no spôsobuje úplnú stratu chuti a čuchu.

O to väčšie obavy človek má, keď musí túto správu oznámiť svojej rodine. Mama a stará mama boli vystrašené na smrť, ako tak to zachránila len absencia vážnejších symptómov.


Po testovaní, počas ktorého už je jasné, že s vašou sliznicou niečo nie je v poriadku, pretože pri výtere z nosa skoro od bolesti vykýchnete mozog, príde nevyhnutný výsledok. Po ňom by som čakal, že bude nasledovať urgencia z hygieny. Realita je však trocha pomalšia a úplne korešponduje so situáciu Regionálneho úradu verejného zdravotníctva v hlavnom meste. 

Odporúčané
Ženu mal pod nátlakom nútiť k uznaniu dlhu, na súde sa zaňho prihovoril kňaz. Kto je Ľudovít Makó a čo má spoločné s takáčovcami? Ženu mal pod nátlakom nútiť k uznaniu dlhu, na súde sa zaňho prihovoril kňaz. Kto je Ľudovít Makó a čo má spoločné s takáčovcami? 8. októbra 2020, 17:12

 
Po správe, že mám Covid som samozrejme volal všetkým ľudom s ktorými som bol v úzkom kontakte. Podľa hygieny je úzky kontakt taký, keď som bol s niekým bez rúška po dobu dlhšie ako 15 minút. Vďaka Bohu sa dá moja práca robiť úplne na diaľku, a tak to okrem najbližšej rodiny a priateľky bolo iba zopár kolegov, s ktorými točíme videá. 

Správa o pozitívnom výsledku je jasná a hovorí, aby som zostal 10 dní doma s odkazom, že mám kontaktovať svojho všeobecného lekára. Tu začína byť situácia zaujímavá pre človeka, ktorý chodil k pediatrovi do svojich 25 rokov a vo veku 26 netuší kto je jeho všeobecný lekár. Po dni intenzívnej investigatívnej práce sa však k menu predsa len dostanem, len aby som zistil, že dovolať sa v októbri počas pandémie všeobecnému lekárovi je podobne „jednoduché“ ako na hygienu. 

Domov
Zdieľať
Diskusia