Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
8. októbra 2020, 17:12
Čas čítania 6:02
Adel Ghannam

Ženu mal pod nátlakom nútiť k uznaniu dlhu, na súde sa zaňho prihovoril kňaz. Kto je Ľudovít Makó a čo má spoločné s takáčovcami?

Ženu mal pod nátlakom nútiť k uznaniu dlhu, na súde sa zaňho prihovoril kňaz. Kto je Ľudovít Makó a čo má spoločné s takáčovcami?
Zdroj: TASR
ZAUJÍMAVOSTI ĽUDOVÍT MAKÓ
Uložiť Uložené

Prečo je bývalý šéf daňových kriminalistov Ľudovít Makó vo väzbe, čo má spoločné s takáčovcami a akú rolu v tom hrá špeciálny prokurátor?

Písal sa 6. október 2011. Skupina minimálne štyroch dobre stavaných mužov vstúpila do priestorov logistického centra v sprievode majiteľa jednej z najväčších bezpečnostných firiem na Slovensku. Neprišli tam však ako zásahová jednotka bezpečnostnej služby potom, čo sa spustí alarm.

Odporúčané
Pre bossa milujúceho okultizmus zastrelil podnikateľa. „Zo Zúbeka mám strach do dnešného dňa,“ hovorí vydieraný muž Pre bossa milujúceho okultizmus zastrelil podnikateľa. „Zo Zúbeka mám strach do dnešného dňa,“ hovorí vydieraný muž 4. októbra 2020, 14:57

Prišli tam ako členovia obávaného „čierneho výjazdu” jednej z najobávanejších zločineckých skupín Slovenska - takáčovcov. Ich vtedajší boss Ľubomír Kudlička ich totiž poveril po dohode s majiteľom istej SBS, aby s ním do logistického centra išli a plnili jeho pokyny.

V tomto článku si prečítaš:
  • Z čoho presne je Makó obvinený
  • Akú rolu hra v kauze špeciálny prokurátor Dušan Kováčik
  • Čo robil na zasadnutí o väzbe katolícky kňaz
  • Čo má spoločné s mafiánskym gangom takáčovcov
  • Ako sa podarilo takáčovcom prežiť gangy sýkorovcov a piťovcov

Ženu mal pod nátlakom nútiť k uznaniu dlhu, na súde sa zaňho prihovoril kňaz. Kto je Ľudovít Makó a čo má spoločné s takáčovcami?
Zdroj: TASR - Ján Krošlák

Majiteľ SBS, ktorý im velil nebol nik iný než Ľudovít Makó, aspoň tak to tvrdí prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry, vďaka ktorému je teraz bývalý riaditeľ Kriminálneho úradu finančnej správy vo väzbe. Jeho návrhu na vzatie do väzby vyhovel sudca Špecializovaného trestného súdu Ján Giertli. Jeho uznesenie má redakcia Refresheru k dispozícii a v ňom sú opísané dve takéto „návštevy“ pre nás momentálne neznámeho logistického centra. 

Audit čiernym výjazdom

Po príchode do budovy v popoludňajších hodinách vstúpili do priestoru logistického centra a zhromaždili skladníkov do spoločnej kuchynky, kde ich proti ich vôli držali s tým, že vedúceho skladu držali oddelene v jeho kancelárii. Všetkým prítomným povedali, že nemôžu odísť, majú zákaz medzi sebou komunikovať, s niekým telefonovať ako aj chodiť na toaletu. Na výhrady jedného z tých odvážnejších, ktorý sa proti prístupu zo strany členov čierneho výjazdu ohradil, reagovali tým, že pokiaľ nebude poslúchať, tak mu jeden z nich jednu „capne”. 

 
Od približne 15:30 do neskorého večera si mal obvinený Makó predvolávať „na výsluch” jedného zo skladníkov po druhom, ktorý viedol svojským spôsobom. „Kričal a slovne útočil v tom duchu, že pokiaľ sa neprizná, že s kradnutým tovarom má on niečo spoločné, tak zato ponesie následky, aby sa priznal ku krádeži,” píše sa v uznesení. Po niekoľkých dlhých hodinách sa muži vyparili tesne pred príchodom polície. Ešte predtým sa mal jeden z neznámych svedkov spýtať, či sa neboja polície, podľa uznesenia súdu mu Makó vraj odpovedal, že má policajtov „vybavených“.


Ďalší skutok, ktorý opisuje uznesenie súdu sa odohral necelý týždeň potom, 12. októbra 2011. Makó si však mal tentokrát zobrať na seba rolu falošného vyšetrovateľa, ktorý opäť viedol netradičné výsluchy. Poškodenú ženu, ktorú vraj Makó obviňoval z krádeže vypočúval nátlakovým spôsobom, kričal na ňu a nútil ju nech sa prizná ku krádeži zmiznutého materiálu. 

Vyskúšaj predplatné
za 2,99
a čítaj všetko bez obmedzení
Pridaj sa k predplatiteľom
alebo Odomkni článok cez SMS
Pošli SMS na 8877 s textom CLANOK 89541 a dočítaj tento článok.
Cena SMS za otvorenie článku je 3,50 € s DPH. Ako to funguje?
Dočítaj článok do konca za SMS v hodnote 3,50€. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj články bez obmedzení celý mesiac - predplatné len za 1,50€ navyše v porovnaní s jedným článkom. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj bez obmedzení celý mesiac. Stačí poslať SMS (za 5€). Ako to funguje?
POSLAŤ SMS

Čo sa dozvieš po odomknutí?

  • Akým spôsobom sa mal Makó údajne pokúsiť z poškodenej vymámiť peniaze
  • V akom kontexte sa v akcii Božie Mlyny spomína špeciálny prokurátor Dušan Kováčik
  • Ako do toho zapadá boss takáčovcov a obžalovaný z vraždy - Ľubomír Kudlička
  • Prečo sa za Makóa chcel zaručiť na súde katolícky kňaz
Späť
Zdieľať
Diskusia