Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
2. októbra 2020, 12:02
Čas čítania 0:34
Adam Novosad

Monika Jankovská musela po 20 dňoch prerušiť svoju protestnú hladovku. Skončiť mala na infúziách

NEWS MONIKA JANKOVSKÁ
Uložiť Uložené

Jankovská strávila vo väzbe už viac ako pol roka.

Monika Jankovská musela vo väzbe ukončiť svoju protestnú hladovku po 20 dňoch, pretože sa jej výrazne zhoršil zdravotný stav.

O vývoji situácie informoval portál Topky, pre ktorý sa vyjadril advokát bývalej sudkyne a štátnej tajomníčky na ministerstve spravodlivosti Peter Erdos. „Vzhľadom ku skutočnosti, že mojej klientke sa výrazne zhoršil zdravotný stav, na odporúčanie lekárov bola nútená prerušiť protestnú hladovku,“ objasnil.

Monika Jankovská musela prerušiť svoju protestnú hladovku. Skončiť mala na infúziách
Zdroj: TASR/Ján Krošlák

Jankovská vyhlásila hladovku na protest proti porušovaniu jej základných práv a slobôd. V kauze Búrka, v ktorej zadržali viac ako desiatku sudcov z celého Slovenska, majú Jankovskú posudzovať so sprísnenou trestnou sadzbou, čo ona považuje za nezákonné.

Odporúčané
V Galante narýchlo zorganizovali sväté prijímanie, aby sa vyhli obmedzeniam platiacim od októbra V Galante narýchlo zorganizovali sväté prijímanie, aby sa vyhli obmedzeniam platiacim od októbra 2. októbra 2020, 9:13

Topky informovali, že Jankovskej zdravotný stav sa v piatok ráno zhoršil natoľko, až ju museli prevziať do starostlivosti lekári a skončila na infúziách.

„Akonáhle jej to zdravotný stav umožní, bude pokračovať v protestnej hladovke z dôvodov, ktoré uviedla pri jej zahájení,“ dodal advokát. Jankovská sa tak nevzdáva a na svoj prípad chce aj naďalej upozorňovať protestným spôsobom.

Domov
Zdieľať
Diskusia