Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
2. októbra 2020, 9:13
Čas čítania 0:53
Adam Novosad

V Galante narýchlo zorganizovali sväté prijímanie, aby sa vyhli obmedzeniam platiacim od októbra

NEWS
Uložiť Uložené

Sväté prijímanie prebiehalo za prísnych hygienických opatrení.

V Galante sa hromada rodičov rozhodla, že napriek zhoršujúcej sa pandémii koronavírusu nepripravia svoje deti o prvé sväté prijímanie. Aj keď ho mali mať už v máji, keď ho napokon kvôli vírusu zrušili, ako nový termín si zvolili 3. októbra v sobotu, informujú TV Noviny.

Rozhodnutie vlády o úprave súčasných opatrení však rodičom naštrbilo plány, a tak sa s farárom dohodli na rýchlom presunutí prijímania na pondelok 28. septembra. Chceli tak obísť chystané opatrenia, kedy mali byť pôvodne zakázané všetky hromadné akcie, rovnako ako omše či sväté prijímania.

 

V Rímskokatolíckom kostole sv. Štefana v Galante sa zhromaždilo okolo 70 ľudí. Rodičia priviedli svoje vyobliekané ratolesti do svätostánku, kde celé prijímanie prebehlo za prísnych hygienických opatrení. Deti na sebe mali po celý čas rúška, dezinfikovali si ruky a sedeli vedľa seba s dvojmetrovým odstupom, aby rešpektovali odporúčanie hygienikov.

Odporúčané
Donald Trump sa nakazil koronavírusom. Zvládneme to spoločne, verí v príspevku na Twitteri Donald Trump sa nakazil koronavírusom. Zvládneme to spoločne, verí v príspevku na Twitteri 2. októbra 2020, 7:45

Aj keď rodičia s farárom museli prijímanie zorganizovať expresne rýchlo, aby sa pred koncom septembra stihlo konať, celá udalosť nakoniec podľa zúčastnených prebehla bez problémov. Aj deti boli spokojné napriek tomu, že hostiu od farára prijímali do rúk namiesto tradičného spôsobu do úst.

Domov
Zdieľať
Diskusia