Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
27. septembra 2020, 15:34
Čas čítania 0:44
Matej Krajčovič

Preteky Formuly 2 opäť poznačila ťažká nehoda, pilot mohol uhorieť priamo v aute

ŠPORT FORMULA 2
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Formula 2 jazdí na rovnakých okruhoch ako seriál F1.

Nedeľné preteky Formuly 2 v ruskom Soči, ktoré sa jazdia na rovnakých tratiach ako Veľké ceny Formuly, opäť poznamenala vážna nehoda. 

V jednej z najťažších a najrýchlejších zákrut okruhu prišlo ku kontaktu medzi Jackom Aitkenom a Luca Ghiottom, po ktorom skončili autá oboch pilotov uväznené hlboko v totálne zničených ochranných bariérach.  

Ani jeden z nich sa nezranil, no najmä Ghiotto mal obrovské šťastie. Po náraze totiž dokázal sám pomerne rýchlo vystúpiť tesne predtým, než jeho monopost zachvátili plamene. 

Ich uhasenie trvalo traťovým maršálom dlhé minúty, nie je teda jasné, či by situáciu zvládli dostať pod kontrolu aj v prípade, že by Talian musel počkať na pomoc lekárskeho tímu, prípadne by mu vystupovanie skomplikovali rozbité kusy bariér.

 Preteky boli po 7 kolách prerušené a kvôli poškodeným bariéram sa ich už nepodarilo reštartovať, do šampionátu sa tak udeľovali len polovičné body. 

Odporúčané
Podvodník roka? Profesionálny pretekár sa vo virtuálnych pretekoch vymenil s eSports jazdcom. Dostal pokutu 10 000 eur Podvodník roka? Profesionálny pretekár sa vo virtuálnych pretekoch vymenil s eSports jazdcom. Dostal pokutu 10 000 eur 24. mája 2020, 18:13
Domov
Zdieľať
Diskusia