Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
26. septembra 2020, 7:11
Čas čítania 0:34
Miriam Rumanková

Beth má obrovský šachový talent, no je aj závislá od sedatív. Netflix uvedie adaptáciu románu The Queen's Gambit

FILMY A SERIÁLY THE QUEEN’S GAMBIT
Uložiť Uložené

Prvej časti The Queen’s Gambit sa dočkáme už 23. októbra.

Netflix zverejnil upútavku k pripravovanej limitovanej sérii adaptácie románu Waltera Tevisa z roku 1983 s názvom The Queen's Gambit, v ktorej sa predstaví Anya Taylor-Joy.

Postava sa vyrovnáva s dôsledkami a tlakmi ženskej geniality vo svete šachu, ktorému vládnu muži. Taylor-Joy v projekte vystúpi ako hlavná hrdinka. V hlavnej úlohe sa herečka predstavila už vo filme The New Mutants a v Split.  Vo vedľajších úlohách sme ju mohli vidieť vo filme Atlantis, The Miniaturist či úspešných Peaky Blinders. 

Mladá Beth Harmon (Taylor-Joy), ktorá sa koncom päťdesiatych rokov ocitla v sirotinci, objaví v sebe úžasný šachový talent. Hlavná postava zároveň podľahne závislosti od sedatív, ktoré podáva deťom. Beth, ktorá je prenasledovaná osobnými démonmi, sa ľahko premení na zručného a očarujúceho vyvrheľa, ktorý je poháňaný aj kokteilom z omamných látok. Je odhodlaná prekonať tradičné hranice vo svete šachu, v ktorom dominujú muži.

Seriál si budeš môcť na Netflixe pozriež už od 23. októbra. 

Odporúčané
Párty 9 homosexuálov sa nečakane zvrtne. Herec Sheldona hviezdi v novinke od Netflixu Párty 9 homosexuálov sa nečakane zvrtne. Herec Sheldona hviezdi v novinke od Netflixu 3. septembra 2020, 9:14
Domov
Zdieľať
Diskusia