Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
14. septembra 2020, 8:51
Čas čítania 1:39
Tímea Krauszová

Za jednu minútu padlo 5 červených kariet, ušlo sa aj Neymarovi. Udrel protihráča, ktorý ho vraj rasisticky urážal

ŠPORT FUTBAL
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Nedeľný zápas medzi Paris Saint-Germain a Olympique Marseille bol prinajmenšom chaotický.

Brazílsky futbalista Neymar tvrdí, že Álvaro González mal na jeho adresu rasistické poznámky. Povedal to aj jednému z rozhodcov hneď po tom, čo mu udelili červenú kartu. Tú si vyslúžil za úder do hlavy, ktorý uštedril práve Gonzálezovi, píše portál Goal.

Odporúčané
Väzenský psychológ: Niektorí odsúdení sa boja, že citlivé informácie poskytnuté v skupine iní trestanci zneužijú (Rozhovor) Väzenský psychológ: Niektorí odsúdení sa boja, že citlivé informácie poskytnuté v skupine iní trestanci zneužijú (Rozhovor) 13. septembra 2020, 15:10

„Ľutujem len to, že som neudrel toho kreténa do tváre“

Nedeľný zápas medzi Paris Saint-Germain a  Olympique Marseille bol bohatý na fauly a násilné strety medzi hráčmi. Popri 36 fauloch rozhodcovia rozdali 10 žltých kariet a až piati hráči si v priebehu sotva dvoch minút zaslúžili červenú kartu. Jedným z nich bol aj Neymar, ktorý ju „schytal“ za úder do hlavy protihráča pri hromadnej potýčke na konci zápasu.

Tým bol obranca tímu Olympique Marseille Álvaro González, ktorý mal mať údajne na Neymarovu adresu rasistické poznámky. Obvinenie zachytili mikrofóny na ihrisku, no brazílska hviezda ich zopakovala aj na Twitteri. Podľa jeho slov mu González nadával do „opičej svine“ a Neymar sa dožadoval spravodlivosti. „Mňa potrestajú, som vylúčený, a čo s nimi?“ 

Neymar neskôr dodal, že jediná vec, ktorú ľutuje, je, že „toho kreténa“ neudrel do tváre.

González neostal dlho ticho a rovnako na Twitteri reagoval na Neymarovo obvinenie. „Neexistuje miesto pre rasizmus. Čistá kariéra s mnohými spoluhráčmi a priateľmi každý deň. Niekedy sa treba naučiť prehrávať a prijať to na ihrisku,“ napísal. Manažér marseilleského tímu Andre Villas-Boas povedal, že vo futbale niet miesta pre rasizmus. Dodal, že si nemyslí, že k tomu naozaj došlo, pretože González je podľa neho skúsený hráč, hoci ak to naozaj urobil, uznal, že ide o závažný priestupok. 

Z ihriska museli odísť aj Kurzawa a Amavi za ich účasť v úderoch a kopancoch, napokon po druhej žltej karte museli pod sprchy aj Paredes a Benedetto. Zápas vyhral Olympique Marseille 1:0. Pre Paris Saint-Germain ide o noc, na ktorú radi rýchlo zabudnú. Prvýkrát od sezóny 1984-85 prehrali prvé dva zápasy v sezóne Ligue 1.

Domov
Zdieľať
Diskusia