Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
10. septembra 2020, 15:31
Čas čítania 4:32
Viktor Kniš

Scenárista OTO 2019 Joe Trendy: Nikdy sa nezavďačíš všetkým, priestor v TV by mal dostávať aj tvrdší humor

Scenárista OTO 2019 Joe Trendy: Nikdy sa nezavďačíš všetkým, priestor v TV by mal dostávať aj tvrdší humor
REFRESHER
Uložiť Uložené

Teodor First známy aj pod pseudonymom Joe Trendy sa spolupodieľal na scenári k 20. ročníku galavečera OTO. Vysielanie kritizovali diváci, politici, ale aj stand-up komik inej skupiny.

Keď sme v sobotu zverejnili článok s nadpisom Známe osobnosti bez rúška, pripomienka Kramárovho obťažovania a trápne dokrútky. OTO 2019 bol zrkadlom stavu televízie i republiky, ešte sme nevedeli, že skutočné zrkadlo stavu republiky dostaneme až v nasledujúcich dňoch. Najprv prišlo rozsiahle vyjadrenie zakladateľa Silných rečí, ktorého zverenci sa na tvorbe scenára podieľali. 

Ján Gordulič sa pokúsil aj vďaka informáciám z pozadia vysvetliť, prečo galavečer v rámci odovzdávania cien OTO dopadol ako dopadol, aj keď sa o jeho scénar postarali jemu blízki ľudia Simona Salátová, Joe Trendy a Matej Adámy.

Odporúčané
Gordulič kritizuje OTO 2019, tvorcov aj moderátora Sajfu: Niektoré vtipy v scenári zahodil, ďalšie skomolil, iné nahradil svojimi Gordulič kritizuje OTO 2019, tvorcov aj moderátora Sajfu: Niektoré vtipy v scenári zahodil, ďalšie skomolil, iné nahradil svojimi 6. septembra 2020, 15:09

Aby sme jubilejný 20. ročník a všetky s ním spojené udalosti uzavreli, oslovili sme komika Silných rečí Teodora Firsta aka Joea Trendyho, ktorý sa podieľal na tvorbe scenára. 

„Oslovil ma Matej Adámy, s ktorým sa mi veľmi dobre píše a humorne si rozumieme, takže som ani moc nerozmýšľal a išiel do toho. Samozrejme, takáto príležitosť nepríde vždy a potešil som sa, že som dostal dôveru.

Moje pocity sa nemenili nejak špeciálne, stretávali sme sa, písali, vymýšľali, škrtali, prepisovali, smiali sa,“ odpovedá Joe Trendy pre Refresher na otázku, ako reagoval na ponuku RTVS a či sa jeho pocity pri tvorbe scenára menili. 

„Uzavrel som to tak, že sme odviedli celkom dobrý job a veci, čo sme nevedeli ovplyvniť, som vypustil z hlavy,“ hovorí komik Silných rečí Joe Trendy. Kto ho sleduje na Instagrame, už veľmi dobre vie, že má špecifický vzťah a názor na humor Evelyn aj Petra Marcina.

„Evelyn aj maestra Marcina sme chceli na odovzdávanie, bohužiaľ, nedalo sa im prísť,“ povedal Teo s tým, že by im scenár pokojne napísal.

V tomto článku si prečítaš:
  • Ako Joe Trendy reaguje na útoky Kresťanskej únie, ktorá tvrdí, že hanobenie náboženského presvedčenia je trestný čin
  • Ako komentuje komik Ladiža z Temných Kecov, ktorý pohŕdavo komentoval scenáristov
  • Prečo platí, že sa humorom nedá zavďačiť všetkým
  • Či by ešte zobral podobnú ponuku na tvorbu scenára v televízii

Joe Trendy o OTO 2019: Nikdy sa nezavďačíš všetkým, priestor v TV by mal dostávať aj tvrdší humor (Rozhovor)
Zdroj: Matúš Zeťák

Obuli sa do nich konzervatívni politici

RTVS odvysielala aj niekoľko scénok a skečov, kde hlavní aktéri otáčali tému viery na vtipy. Počas celého večera sprevádzal divákov akýsi „Boh šoubiznisu,“ nominovaní v kategórii Herec roka sa prezliekli za mníšky a najkontroverznejším momentom bola scéna, kde sa nominovaní v kategórii Spevák roka „spovedali“ na mieste pripomínajúcom verejné záchody. 

„Spovedám sa, brácho, zo všetkých šoubiznisových hriechov, ktoré si na druhý deň ráno pamätám,“ povedal v scénke Kali. Boh šoubiznisu mu odpovedal: „Paralen s tebou.“

Celkový dojem komentovala aj Kresťanská únia na čele s Annou Záborskou, ktorá je tiež predkladateľkou zákona o interrupciách: „Považujeme za nedôstojné a neprijateľné, aby sa vo vysielaní objavovalo urážlivé zosmiešňovanie kresťanskej viery, ku ktorej sa hlási veľká časť občanov Slovenskej republiky či akejkoľvek inej viery,“ vyhlásila poslankyňa Záborská. 

Konzervatívny poslanec Richard Vašečka upozorňuje, že hanobenie náboženského presvedčenia je trestný čin: „Nechceme, aby sa niečo takéto ešte niekedy zopakovalo.“

Vyskúšaj predplatné
za 2,99
a čítaj všetko bez obmedzení
Pridaj sa k predplatiteľom
alebo Odomkni článok cez SMS
Pošli SMS na 8877 s textom CLANOK 88558 a dočítaj tento článok.
Cena SMS za otvorenie článku je 3,50 € s DPH. Ako to funguje?
Dočítaj článok do konca za SMS v hodnote 3,50€. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj články bez obmedzení celý mesiac - predplatné len za 1,50€ navyše v porovnaní s jedným článkom. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj bez obmedzení celý mesiac. Stačí poslať SMS (za 5€). Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Domov
Zdieľať
Diskusia