Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
9. septembra 2020, 18:29
Čas čítania 0:42
Viktor Kniš

Peter Sagan skončil v 11. etape Tour de France druhý, dostal však trest a preradili ho na posledné miesto

ŠPORT PETER SAGAN TOUR DE FRANCE
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Slovenský cyklista síce vybojoval pódiové umiestnenie, rozhodcovia ho však dodatočne potrestali za kolíziu v záverečnom špurte.

Peter Sagan obsadil podľa prvých výsledkov v dnešnej 11. etape Tour de France konečné druhé miesto, z pódiového umiestnenia sa však nakoniec tešil len veľmi krátko. Rozhodcovia na základe videozáznamov z finálového špurtu Slováka penalizovali. Dodatočným trestom bolo odsunutie až na 86. pozíciu.

V záverečnom špurte 167,5 km dlhej trasy zo Châtelaillon-Plage do Poitiers triumfoval Austrálčan Caleb Ewan, ktorý skončil ako prvý pred slovenským pretekárom s náskokom menším ako stotina sekundy. 

Odporúčané
V polepenom Superbe sme zažili etapu Tour de France. Čo všetko môžeš vidieť zo sprievodného vozidla a dostaneš sa k pelotónu? V polepenom Superbe sme zažili etapu Tour de France. Čo všetko môžeš vidieť zo sprievodného vozidla a dostaneš sa k pelotónu? 5. septembra 2020, 13:13

Aj nasledujúce video zachytáva, ako sa Peter Sagan snažil v závere presadiť, dostal sa však na kraj trate, kde ho blokovali súperi. V posledných desiatkach metrov sa natlačil na súpera Wouta van Aerta a dostal sa s ním do kontaktu, keď pri intenzívnom pedálovaní vystrčil ľavé rameno.

Podľa Cyclingnews by mal Peter Sagan naviac dostať trest odpočítania 50 bodov, pokutu a 30-sekundovú penalizáciu v celkovej klasifikácii.

Domov
Zdieľať
Diskusia