Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
5. septembra 2020, 12:01
Čas čítania 1:28
Matej Krajčovič

Messi ostáva v Barcelone. V emotívnom rozhovore hovorí, že prezident klubu by zaňho pýtal nereálnych 700 miliónov eur

ŠPORT FUTBAL LIONEL MESSI
Uložiť Uložené

Klub dal jasne najavo, že Argentínčanovi skorší odchod nakoniec neumožní, hoci mu to mal sľúbiť samotný prezident Barcelony.

Lionel Messi, jeden z najlepších futbalistov na svete, sa v posledných dňoch dostal do pozornosti médií hlavne vďaka dianiu mimo ihriska. Hviezdny útočník FC Barcelona sa totiž nechal počuť, že chce z tímu po sedemnástich rokoch odísť

Messi, ktorý na klubovej úrovni nikdy neobliekal iný dres, vedeniu odfaxoval požiadavku o uvoľnenie spod zmluvy, ktorá má byť platná ešte aj pre ďalšiu sezónu. 

Odporúčané
Messi chce opustiť Barcelonu. Favoritom na jeho podpis je Manchester City Messi chce opustiť Barcelonu. Favoritom na jeho podpis je Manchester City 26. augusta 2020, 15:02

Správa priniesla v radoch športových fanúšikov doslova nadšenie, mohli sme sa totiž tešiť na to, že 33-ročného Argentínčana konečne uvidíme v priamej konkurencii aj niekde inde ako v španielskej La Lige. 

Z prestupu do Manchestru City, PSG alebo Interu Miláno však zatiaľ nič nebude. Messi pre Goal.com vysvetlil prečo

„Klubu, vrátane prezidenta, som povedal, že chcem odísť. Hovoril som im to celý rok. Verím, že potrebujú mladších hráčov a nové nápady. Je mi to ľúto, pretože som chcel v Barcelone skončiť svoju kariéru,“ hovorí na takmer 19-minútovom videu s tým, že trpel na ihrisku aj v kabíne. 

Messiho pôvodné vyhlásenie prišlo krátko po drtivej porážke 2:8 v súboji Ligy Majstrov proti Bayernu , no Argentínčan takto v minulosti ohlásil aj odchod z reprezentácie po porážke národného tímu vo finále Copa America. Ani tento plán nedodržal a modro-biely dres svojej krajiny oblieka naďalej.

Tentokrát však podľa neho nešlo o reakciu pod návalom sklamania, v Barce sa totiž necíti dobre už dlhšie, najmä ak čelí otázkam novinárov a alebo fanúšikov o tom, či ešte klubu dáva naozaj všetko. 

Messi z Barcelony zatiaľ neodchádza, musel by zaplatiť pokutu 700 miliónov eur. Strávi budúci rok na lavičke?
Zdroj: TASR/AP

Hoci prezident Barcelony Josep Maria Bartomeu mal Messimu sľúbiť, že sa o svojej budúcnosti môže rozhodnúť sám aj tento rok, už to podľa všetkého neplatí. Lionel teda v klube, v ktorom už hrať nechce, zostane aj budúcu sezónu, pretože by za predčasný odchod musel musel jeho budúci tím zaplatiť 700 miliónov eur, prípadne zmluvu napadnúť na súde, čo však klubu z rešpektu urobiť nechce.

Prestup mal byť totiž možný len do 10. júna, no podľa futbalistu sa tento termín posúva kvôli predĺženiu sezóny z dôvodu koronavírusu. 

Je tak otázkou, aká bude pre frustrovaného Messiho budúca sezóna. Je, samozrejme, takmer nemysliteľné, že by jeden z najlepších hráčov sveta sezónu na ihrisku iba odkráčal alebo ju dokonca strávil na lavičke, no prípad dlho sa ťahajúceho odchodu Garetha Balea z Realu Madrid naznačuje, že nič nie je nemožné. 

Domov
Zdieľať
Diskusia