Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
27. augusta 2020, 18:30
Čas čítania 1:34
Matej Krajčovič

Vladimir Putin pripustil, že do Bieloruska vyšle ruské policajné jednotky

NEWS ALEXANDR LUKAŠENKO VLADIMIR PUTIN
Uložiť Uložené

Tie by zrejme pomáhali pri násilnom potláčaní protestov proti Lukašenkovi.

Situácia v Bielorusku sa v posledných dňoch príliš nemení. Veľká časť krajiny protestuje proti zmanipulovaným výsledkom prezidentských volieb a staro-nový prezident Alexander Lukašneko nariadil špeciálnym policajným jednotkám, aby proti demonštrantom tvrdo zasahovali.

Vývoj sa teda môže zlomiť viacerými smermi. Buď státisíce Bielorusov v generálnom štrajku donútia Lukašenka odstúpiť a vypísať nové voľby, alebo snahy verejnosti pod tlakom režimu postupne ustanú a život pod diktatúrou sa vráti do bežných koľají.

Veľa sa diskutuje aj o možnom zapojení Ruska, ktoré s pomocou neoznačených vojakov ovplyvňovalo vývoj udalostí už aj na Ukrajine či na Kryme. BBC teraz informuje o vyhlásení Vladimira Putina pre ruskú štátnu televíziu Rossiya 1 TV, podľa ktorého ho Lukašenko požiadal o vyčlenenie „určitých policajných rezerv“.

Domov
Zdieľať
Diskusia