Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
21. augusta 2020, 14:37
Čas čítania 0:48
Adam Novosad

Matovič: August 1968 je symbolom zrady, za názor na nás prišli tankami. Dnes žiadna ruská zmrzlina, dodáva premiér

NEWS IGOR MATOVIČ
Uložiť Uložené

Na pietnej spomienky k výročiu okupácie prehovoril aj Igor Matovič.

Premiér Igor Matovič si pripomenul udalosti z augusta roku 1968, keď do vtedajšieho Československa vtrhli vojská Varšavskej zmluvy. Na pietnej spomienke 52. výročia okupácie v Bratislave predseda vlády vyhlásil, že tieto udalosti považuje za symbol zrady, keď na nás za názor poslali tanky.

Matovič vyhlásil, že v 60. rokoch bolo Československo v socialistickom spoločenstve štátov, ktoré ho podrazili a zradili. „O nás a bez nás sa dohodli a vtrhli sem pod rúškom tmy...Okupovať a potláčať slobodu, ktorá zrazu mala iný názor," skonštatoval premiér.

 „Zrazu naši bratia, potichu, bez nás, sa dohodli na sprisahaní proti nám len preto, lebo ľudia v Československu túžili socializmus trošku poopraviť. Túžili, aby získal ľudskú tvár a našim bratom a sestrám zo socialistického bloku sa to zrazu nepáčilo,“ dodal. Naši bratia nás podľa neho prišli okupovať, aj keď im táto krajina nepatrila. 

Posted by Igor Matovic on Thursday, August 20, 2020

Igor Matovič označil za najkrajšiu slovenskú fotku chlapa s odhalenou hruďou, ktorý stojí pred hlavňou tanku na Šafárikovom námestí pred Univerzitou Komenského. Znázorňuje podľa premiéra kľúčovú slovenskú vlastnosť, ktorou je odvaha. „Odvaha postaviť sa zjavnému nepriateľovi,“ doplnil.

Odporúčané
FACE TO FACE s Igorom Matovičom: O Pellegrinim viem „hlboko nemorálnu“ informáciu FACE TO FACE s Igorom Matovičom: O Pellegrinim viem „hlboko nemorálnu“ informáciu 19. marca 2024, 18:00

Na svoj facebookový profil zároveň premiér Matovič ráno zavesil fotku, ktorá pochádza z Českej republiky. Jedna zmrzlináreň sa tam 21. augusta rozhodla nepredávať ruskú zmrzlinu a vyzvala rodičov, aby svojim deťom vysvetlili dôvody, prečo tak učinila. 

Domov
Zdieľať
Diskusia