Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
20. augusta 2020, 19:46
Čas čítania 1:22
Dominik Vetrák

Toto je prvá skutočná hra novej generácie. Grafika a efekty v akčnom RPG Black Myth: Wu Kong vyrážajú dych

TECH BLACK MYTH: WUKONG
Uložiť Uložené

Na hre pracuje nezávislé štúdio Game Science Studio z Číny.

Čínski vývojári zo štúdia Game Science Studio z ničoho nič vydali 13-minútové gameplay video ich pripravovaného titulu s názvom Black Myth: Wu Kong. Hra je založená na známej čínskej legende o Monkey Kingovi, Wukongovi, jednej z hlavných postáv skvelého príbehu Journey to the West. 

Odporúčané
Ak vlastníš Xbox One alebo PlayStation 4, týchto 10 hier je pre teba povinnosťou Ak vlastníš Xbox One alebo PlayStation 4, týchto 10 hier je pre teba povinnosťou 13. augusta 2020, 14:15

Titul má úžasne efekty, rôzne farebné, svetelné odrazy, magické svetlá a podobne. Skvelo sa pozerá aj na ohnivé útoky a obzvlášť obdivuhodná je hustota zalesnenia a zelene. Hlavná postava Monkey King sa môže transformovať do viacerých podôb s rozličným štýlom útokov a celkovej hrateľnosti.

Každá jedna postava má vlastnú sadu špeciálnych pohybov, čo skvelo demonštruje samotné gameplay video. Na jeho konci sme sa dočkali aj zostrihu niektorých scén z hry, ktoré vyrážajú dych.

Hra je ešte len v Pre-Alpha fáze, takže sa pred vydaním rapídne zmení. Ostáva dúfať, že k lepšiemu. Ak sa ti počas sledovania videa zdal celkový štýl povedomý, bude to tým, že sa tvorcovia inšpirovali Sekirom, God of War či Monster Hunter World.

Game Science Studio bolo založené v roku 2014 bývalými zamestnancami konglomerátu Tencent. Ide o nezávislú spoločnosť, ktorá má dva rozdielne štúdiá. Jedno sa venuje PC a mobilným hrám (majú na konte už dve podarené veci), zatiaľ čo to druhé sa rozhodlo vstúpiť na trh prémiových konzolových hier.

Predprodukcia a plánovanie začali koncom roka 2017, kedy na hre pracovalo 13 ľudí. Tento rok ich už bolo 30 a zdá sa, že vývoj je v plnom prúde. Vydanie hry ale neočakávame skôr ako v roku 2023. Na podobne vyzerajúcich hrách totiž bežne robia aj stovky vývojárov. Vyjsť má na všetky moderné platformy, no pochybujeme, že PS4 a Xbox One niečo podobné rozbehnú. 

Concept arty a screenshoty

V Číne postupne rastie veľké množstvo talentovaných vývojárov. Všimli si to aj ľudia z PlayStation, ktorí vytvorili China Hero Project, podporu čínskym štúdiám s originálnymi nápadmi.

Odporúčané
Ukázali najmodernejšie hry budúcnosti. Skvelými trailermi a grafikou očarili Exodus, Hellblade 2 či God of War Ukázali najmodernejšie hry budúcnosti. Skvelými trailermi a grafikou očarili Exodus, Hellblade 2 či God of War 8. decembra 2023, 12:30

Na základe toho vzniknú hry, ako F. I. S. T., multiplayerová PSVR strieľačka vo vesmíre s názvom Project BoundaryAnno: Mutationem či najznámejší titul " target="_blank" rel="noopener">Lost Soul Aside, na ktorom spočiatku pracoval jediný vývojár!

Netreba zabúdať ani na skvelo vyzerajúce fantasy Genshin Impact. S čínskymi vývojármi musíme do budúcna počítať. Nepochybne nám v novej generácií konzol doručia skvelé hry.

Domov
Zdieľať
Diskusia