Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
6. augusta 2020, 16:01
Čas čítania 0:44
Adam Novosad

Za vládnu finančnú podporu v čase koronavírusu si kúpil Lamborghini

NEWS
Uložiť Uložené

Ani pandémia koronavírusu nezastavila tohto chlapíka v plnení svojich snov.

Svetová ekonomika utrpela kvôli pandémii koronavírusu ťažký úder, ale napriek tomu sa nájdu jednotlivci, ktorí si z financií ťažkú hlavu nerobia. Nejde teraz o miliardárov na samotnom vrchole rebríčka najbohatších ľudí, ale o podnikavcov, ktorí sa pokúsili zneužiť vládne schémy na podporu malých podnikateľov, upozorňuje The Guardian.

Jedným z nich sa mal stať Lee Price III z amerického štátu Texas, ktorý od vlády na základe falošných a podvodných informácií vylákal približne 1,6 milióna dolárov. Namiesto toho, aby peniaze použil na pomoc svojmu údajne trpiacemu biznisu, rozhodol sa radšej investovať do nového Lamborghini.

Za vládnu finančnú podporu v čase koronavírusu si kúpil Lamborghini
Zdroj: PxHere

Luxusné auto však nebolo jedinou investíciou za vládne peniaze. Price následne minul tisíce dolárov na výlety do striptízového klubu, nakúpil si šperky a hodinky od značky Rolex a vozový park napokon rozšíril aj o pick-up od Fordu.

Muž z mesta Houston bol obvinený z poskytnutia falošných údajov úradom aj z bankového podvodu. Vynaliezavý chlapík mal použiť program na ochranu miezd zamestnancov, ktorý poskytuje pôžičky s nízkym úrokom firmám počas pandémie.

Odporúčané
Vandal sa v centre Bratislavy vybúril na luxusnom Lamborghini Aventador Vandal sa v centre Bratislavy vybúril na luxusnom Lamborghini Aventador 3. augusta 2020, 12:11

 

V dvoch rozdielnych žiadostiach od spoločností Price Enterprises Holdings a 713 Construction uviedol nielen vymyslené údaje o zamestnancoch a nákladoch, ale ako riaditeľa konštrukčnej firmy uviedol človeka, ktorý bol v čase podania žiadosti už mesiac mŕtvy.

Domov
Zdieľať
Diskusia