Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
25. júla 2020, 14:28
Čas čítania 0:51
Adam Novosad

Prezidentka Zuzana Čaputová podporila dnešný Dúhový PRIDE. Praje si tolerantnú krajinu, kde nikto nemusí skrývať svoju identitu

NEWS ZUZANA ČAPUTOVÁ
Uložiť Uložené

Slovenská prezidentka vyjadrila nádej, že budeme žiť v tolerantnej krajine.

Na Slovensku sa dnes večer uskutoční akcia Dúhový PRIDE, ktorá však tento rok nebude prebiehať v uliciach Bratislavy. Namiesto toho sa celá udalosť presunula do internetového sveta, a tak dostal tento ročník prívlastok „Online“. 

Aj keď sa nebude pochodovať v uliciach, Dúhový PRIDE chce mať rovnakú dôležitosť ako po minulé roky. Svojou troškou k tomu prispela aj samotná prezidentka Zuzana Čaputová, ktorá organizátorom poslala pozdravný list s vyjadrením podpory.  

 

Pozdravný list prezidentky SR pre Dúhový PRIDE Bratislava 2020 (ONLINE) "Milé účastníčky a milí účastníci, dovoľte...

Posted by Duhovy PRIDE Bratislava on Saturday, July 25, 2020

Zuzana Čaputová v ňom píše, že si želá Slovensko ako krajinu, kde sa tolerujú rozličné identity a nikto sa nemusí skrývať kvôli obavám z toho, ako na sexuálnu orientáciu zareaguje rodina, kamaráti či dokonca zamestnávateľ.

Odporúčané
Podávanie rúk vyšlo kvôli Covid-19 z módy. Merkelová či Macron si vymysleli vtipnejšie pozdravy, jeden premiér aj salutoval Podávanie rúk vyšlo kvôli Covid-19 z módy. Merkelová či Macron si vymysleli vtipnejšie pozdravy, jeden premiér aj salutoval 25. júla 2020, 11:58

Všetkým ľuďom z LGBTQ komunity odkazuje, že na Slovensku majú svoj domov a sú prirodzenou súčasťou slovenských rodín. Prezidentka vyhlásila, že ľudia z tejto komunity nesmú mať pri žiadaní o svoje práva pocit, že si pýtajú niečo neakceptovateľné. Verí preto, že aj u nás bude môcť každý človek žiť dôstojne a rešpektovane. 

Domov
Zdieľať
Diskusia