Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
25. júla 2020, 11:58
Čas čítania 0:40
Adam Novosad

Podávanie rúk vyšlo kvôli Covid-19 z módy. Merkelová či Macron si vymysleli vtipnejšie pozdravy, jeden premiér aj salutoval

NEWS EURÓPSKA ÚNIA
Uložiť Uložené

Európski lídri dodržiavali hygienické opatrenia a zbytočne si nepodávali ruky.

Na uplynulom samite Európskej únie v Bruseli sa po dlhých mesiacoch opäť zišli lídri z jednotlivých členských štátov. Premiéru si tam odbil aj náš predseda vlády Igor Matovič, ktorý nás zásoboval všemožnými momentkami z piva, raňajok aj policajných motoriek.

Európski lídri museli kvôli koronavírusu tak trochu pozmeniť svoje pozdravy. Namiesto tradičného podávania rúk si vymýšľali kreatívne náhrady. Obľúbené je ťuknutie lakťov, no nechýbalo ani vojenské salutovanie od bulharského premiéra či prekríženie rúk na hrudi od šéfky Európskej komisie Ursuly von der Leyenovej.

Predseda Európskeho parlamentu David Sassoli si zase namiesto akéhokoľvek dotyku zvolil ako pozdrav úctivé uklonenie.

Odporúčané
V Česku za piatok pribudlo až 281 nakazených koronavírusom. Naši susedia prekonávajú vlastné rekordy V Česku za piatok pribudlo až 281 nakazených koronavírusom. Naši susedia prekonávajú vlastné rekordy 25. júla 2020, 8:32

Aj keď sa v tejto kompilácii neobjavil náš premiér Igor Matovič, aj ten sa v časoch pandémie koronavírusu stal fanúšikom pozdravu pomocou lakťov. Takýmto spôsobom sa zvítaval so svojimi kolegami na rokovaniach vlády aj počas tlačových konferencií pred televíznymi kamerami.

Domov
Zdieľať
Diskusia