Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
13. júla 2020, 11:17
Čas čítania 0:49
Tina Hamarova

V Nemecku útočil lukostrelec. Policajtom zobral zbrane a ušiel do lesa

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Polícia už vyzvala ľudí z okolia Oppenau, aby nevychádzali z domu. Školy a škôlky sú zatvorené.

Polícia v nemeckom meste Oppenau už druhý deň hľadá 31-ročného maskovaného muža, ​​ktorý v nedeľu odzbrojil štyroch policajných dôstojníkov a utiekol do lesa. Muž je podľa verejnoprávnej Südwestrundfunk ozbrojený, má luk a šíp a pravdepodobne aj strelnú zbraň a nôž.

Polícia už vyzvala ľudí z okolia, aby nevychádzali z domu. Mesto zatvorilo „z dôvodu súčasnej nebezpečnej situácie“ školy a materské školy. Deti, ktoré chodia do školy v susednom Oberkirchu, by tiež mali zostať doma. Uzavreté sú aj niektoré cesty.

„Zostaňte doma, pokiaľ je to možné, a neberte so sebou stopárov. Je možné, že pre istotu zablokujeme všetky cesty. V súčasnosti totiž nie je možné presne povedať, aké nebezpečenstvo ten muž predstavuje,“ povedal pre SWR hovorca policajného prezídia v Offenburgu Wolfgang Kramer.

Odporúčané
Novodobý Robin Hood pripomína Johna Wicka s lukom a šípmi. Zahral si ho Eggsy z Kingsman a v prvom traileri vyzerá úžasne! Novodobý Robin Hood pripomína Johna Wicka s lukom a šípmi. Zahral si ho Eggsy z Kingsman a v prvom traileri vyzerá úžasne! 3. mája 2018, 16:12

Polícia podľa nemeckého denníku Bild pátra po 31-ročnom Yvesovi Rauschovi, ktorý vraj môže byť psychicky labilný. Už v minulosti mal problémy so zákonom. Je oblečený v maskáčoch a pravdepodobne má aj nepriestrelnú vestu. 

Jeden zo svedkov už oznámil polícii, že takýto muž v maskovacom oblečení sedí v chate v záhradnej osade Friedberg neďaleko mesta Oppenau. 

Domov
Zdieľať
Diskusia