Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
23. júna 2020, 11:27
Čas čítania 1:20
Viktor Kniš

Kylie Jenner a Cardi B údajne odmietajú zaplatiť chudobným ľuďom v Bangladéši za výrobky pre ich značky

OSOBNOSTI KYLIE JENNER
Uložiť Uložené

Internetom sa šíria informácie, že majiteľky úspešných značiek odmietajú zaplatiť za produkty, ktoré si objednali pred pandémiou.

Spoločnosť Global Brand Group, ktorá pre známe celebrity zabezpečuje výrobu oblečenia, údajne nechala „hladovať“ niekoľko tisíc pracovníkov z rozvojových krajín, kde sa často kvôli znižovaniu nákladov presúvajú všetky výrobné práce. Dôvodom podľa samotnej firmy je, že im známe osobnosti ako Kendall a Kylie Jenner alebo P Diddy nezaplatili za produkty, ktoré si nechali ešte pred začiatkom pandémie vyrobiť na sezónu jar/leto 2020. 

Kritiky sa dočkala aj Cardi B, ktorá úzko spolupracuje so značkou Fashion Nova. Táto spoločnosť je jednou z tých, ktoré zrušili kontrakt so šičkami v Los Angeles, kvôli čomu vraj nechali bez príjmu 50-tisíc pracovníčok. Keďže mnohé z týchto žien majú status imigrantov, nepomôže im ani americká vláda, informuje Independent

Domov
Zdieľať
Diskusia