Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
17. júna 2020, 9:05
Čas čítania 0:41
Viktor Kniš

Autorom prezidentskej medaily je Andrej Danko, Zuzana Čaputová sa na nej podobá na Kisku s vlasmi. Toto sú najlepšie reakcie

OSOBNOSTI ZUZANA ČAPUTOVÁ
Uložiť Uložené

Ľudová tvorivosť sa tentokrát obrátila proti vyobrazeniu prezidentky Zuzany Čaputovej na zlatej medaile.

Pri príležitosti prvého výročia inaugurácie prezidentky Zuzany Čaputovej uviedli do predaja pamätnú medailu s jej podobizňou. Medailu vydávajú v limitovanej číslovanej emisii – k dispozícii je 300 kusov v zlatom a 500 v striebornom prevedení. Počet mosadzných medailí je neobmedzený. Uvádzacia cena zlatej medaily je 580 eur, striebornej 39 eur.


Autorom averzu medaily s portrétom prezidentky je Štefan Novotný, ktorý tvoril aj portréty na pamätných medailách predchádzajúcich prezidentov. Samozrejme, samotná Zuzana Čaputová musela finálnu verziu odsúhlasiť.

Odporúčané
FOTOGALÉRIA: Zuzana Čaputová je našou prezidentkou už rok FOTOGALÉRIA: Zuzana Čaputová je našou prezidentkou už rok 14. júna 2020, 16:28

Aj keď sú kreatívne možnosti v rámci tvorby medailí obmedzené, Slováci si myslia, že tá s podobizňou Zuzany Čaputovej sa dala spraviť o niečo lepšie a zabávajú sa na výsledku. Samozrejme, keď ide o ocenenia, do hry sa vracia bývalý kapitán Andrej Danko, niektorým však slovenská prezidentka pripomína svojho predchodcu s vlasmi a trefné je aj porovnanie so známou bustou futbalistu Cristiana Ronalda. 

Skôr ako na adresu tvorcov, resp. samotnej prezidentky sa Slováci zabávajú na nedokonalosti, ktoré so sebou prinášajú portréty na medailách ako takých. Vyberáme niekoľko najlepších meme reakcií, ktoré ťa zaručene pobavia. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A takto vyzerala medaila Andreja Kisku...

Autorom prezidentskej medaily je Andrej Danko, Zuzana Čaputová sa na nej podobá na Kisku s vlasmi. Toto sú najlepšie reakcie

Domov
Zdieľať
Diskusia