Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
11. júna 2020, 12:34
Čas čítania 0:54
Matej Krajčovič

Jeden z policajtov, ktorí boli pri úmrtí George Floyda, sa dostal na slobodu. Jeho rodina zaplatila 750-tisíc dolárov

NEWS GEORGE FLOYD USA
Uložiť Uložené

Thomas Lane bol v službe iba necelý týždeň, podľa jeho obhajcu nebolo možné očakávať, že sa postaví Chauvinovi.

The Sun informuje, že jeden zo štvorice policajtov zapletených do úmrtia George Floyda sa dostal na slobodu a v stredu opustil väznicu v Hennepin County.

Nejde však o Dereka Chauvina, ktorý Floydovi kľačal na krku a pravdepodobne tak priamo spôsobil jeho smrť. Po zaplatení kaucie vo výške 750-tisíc dolárov sa von dostal Thomas Lane, ktorý bol v čase incidentu príslušníkom polície v Minneapolise len necelý týždeň a mal za sebou iba štyri bežné služby.

Odporúčané
Černosi majú v USA na svedomí viac trestných činov, policajti ich však šikanujú a mlátia, aj keď nemusia. Čo hovoria štatistiky? Černosi majú v USA na svedomí viac trestných činov, policajti ich však šikanujú a mlátia, aj keď nemusia. Čo hovoria štatistiky? 11. júna 2020, 9:57

Lanea a ďalších dvoch dôstojníkov (Tou Thao a J. Alexander Kueng) obvinili z „pomoci a navádzania na vraždu a zabitie 2. stupňa“, kým Chauvin má na krku logicky priamo vraždu alebo zabitie. 

Domov
Zdieľať
Diskusia