Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
9. júna 2020, 11:07
Čas čítania 0:40
Viktor Kniš

V obci Víťaz pri Prešove voda z potoka zaplavila dvadsiatku rodinných domov a záhrad. Dedinou sa v pondelok večer prehnala búrka

NEWS BÚRKA
Uložiť Uložené

K prívalovej vlne došlo v pondelok večer po krátkej a intenzívnej búrke.

V pondelok večer v obci Víťaz pri Prešove po krátkej a intenzívnej búrke voda z miestneho potoka zaplavila rodinné domy a záhrady. Situácia je v súčasnosti podľa starostu obce Jána Balogu pokojná.

„Nad obcou Široké bola prietrž mračien, odtiaľ prišla prívalová vlna. V niektorých miestach sa vylial potok. Dotklo sa to približne 20 rodinných domov alebo záhrad. Následky búrky si odstraňovali ľudia sami a pomáhali aj dobrovoľní hasiči,“ uviedol Baloga podľa TV Markíza s tým, že voda na obecnom majetku škody nespôsobila.

Starosta ďalej doplnil, že škody na súkromnom majetku budú musieť obyvatelia obce riešiť individuálne s poisťovňami, zatiaľ nie je zrejmé, koľko z nich mali poistenie v súvislosti s povodňami. 

Podľa operačného dôstojníka Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Prešove hasiči z Prešova ani z Behároviec na mieste nezasahovali. „Zasahovali tam členovia Dobrovoľného hasičského zboru (DHZ) z obcí Víťaz, Široké a Ovčie. Po tom, ako pomáhali v obci Víťaz, presunuli sa do obce Široké, kde bola taktiež potrebná ich pomoc," povedal operačný dôstojník.

V obci Víťaz pri Prešove voda z potoka zaplavila dvadsiatku rodinných domov a záhrad. Na vine je silná búrka
Zdroj: Obec Víťaz
Domov
Zdieľať
Diskusia