Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
1. júna 2020, 12:12
Čas čítania 0:53
Tina Hamarova

Kajetán Kičura vraj podnikateľovi požičal 175-tisíc v 100 € bankovkách a v jednej obálke. Súd nevie, ako sa tam mohli zmestiť

NEWS KORUPCIA NAKA
Uložiť Uložené

Bývalý šéf Štátnych hmotných rezerv je obvinený z prijímania úplatku a z legalizácie príjmu z trestnej činnosti.

Kajetán Kičura sa na prelome vlád „preslávil“ ako ten šéf Štátnych hmotných rezerv, ktorý nakúpil predražené zdravotnícke pomôcky a popri tom si jeho dvadsaťročný syn mohol dovoliť ešte dva byty v centre Bratislavy bez hypotéky. 

U Kičuru ešte v apríli zazvonili elitní agenti z Národnej kriminálnej agentúry a vyšetrovateľ ho nakoniec obvinil z obzvlášť závažného zločinu prijímania úplatku a za obzvlášť závažného zločinu legalizácie príjmu z trestnej činnosti.

Počas svojho pôsobenia na čele Štátnych hmotných rezerv mal podľa webu Aktuality zarobiť na úplatkoch viac ako 220-tisíc eur. Peniaze mu chodili na účet od podnikateľa Miroslava Solavu. Obaja tvrdia, že Kičura mu peniaze požičal v hotovosti a podnikateľ ich následne splácal naspäť. 

Domov
Zdieľať
Diskusia