Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
25. mája 2020, 11:54
Čas čítania 0:58
Dominik Vetrák

Christopher Nolan nechal pre film vybuchnúť skutočný Boeing 747. Tenet sa snaží natočiť s minimom počítačových trikov

FILMY A SERIÁLY CHRISTOPHER NOLAN TENET
Uložiť Uložené

Christopher Nolan nenávidí lietadlá.

Pred pár dňami sme sa konečne dočkali druhého traileru pre Tenet, najnovší film režiséra Christophera Nolana. Jeho vizionársky rukopis má znova do kín priniesť netradičný a nesmierne kvalitný počin. O detailoch z natáčania nám v rozhovore viac porozprával Martin Semerád, ktorý na filme pracoval ako automobilový kaskadér. Nolan sa snaží vyhýbať počítačovým trikom, využíva reálne explózie, akčné scény a podobne. Nikomu inému by asi nedovolili vyhodiť do vzduchu toľko lietadiel.

Odporúčané
Kaskadér Martin: Robert Pattinson s nami chodieval na drink, nikto sa nesprával ako primadona (Rozhovor) Kaskadér Martin: Robert Pattinson s nami chodieval na drink, nikto sa nesprával ako primadona (Rozhovor) 24. mája 2020, 10:22

Jedno zničil v Dark Knight Rises, ďalšie v Dunkirku a podľa herca z Tenetu, Johna Davida Washingtona, zničil skutočné lietadlo aj pri natáčaní sci-fi novinky. Herec to prezradil v rozhovore pre Cinema Blend. Spomína na moment, kedy všetci herci a štáb sledovali, ako si to Boeing 747 namieril do skutočnej budovy a vybuchol. Išlo vraj o epický zážitok. 

Christopher Nolan nechal pre Tenet vybuchnúť skutočný Boeing 747. Film sa snaží natočiť s minimum počítačových trikov
Zdroj: Warner Bros

Zvyšok traileru taktiež potvrdzuje, že pôjde o nesmierne akčný film s množstvom trikových sekvencií, výbuchov a sci-fi pasáží. Tenet jednoducho treba vidieť v kine. Mal by byť prvým blockbusterom po koronavíruse, ktorý sa v nich bude premietať. Režisér Christopher Nolan údajne trval, aby sa premiéra neposúvala.

Odporúčané
10 komediálnych seriálov na Netflixe, pri ktorých si precvičíš bránicu a kráľovsky sa pobavíš 10 komediálnych seriálov na Netflixe, pri ktorých si precvičíš bránicu a kráľovsky sa pobavíš 23. mája 2020, 10:39

Snímka by síce zarobila v neskorších mesiacoch viac, ale Nolan sa chcel pričiniť o naštartovanie kín. Tenet je jedným z najočakávanejších filmov roka, takže veríme, že sa mu to podarí. Premiéra je naplánovaná na 17. júl. 

Posledné zábery nám prezradili, že cieľom postáv bude zamedziť 3. svetovej vojne pomocou akýchsi hrátok s časom. Ani herci údajne presne nevedia, ako to funguje, a tak to budeme musieť zistiť až v kinách. 

Christopher Nolan nechal pre Tenet vybuchnúť skutočný Boeing 747. Film sa snaží natočiť s minimum počítačových trikov
Zdroj: Warner Bros.
Domov
Zdieľať
Diskusia