Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
20. mája 2020, 18:14
Čas čítania 1:47
Tímea Krauszová

Tréneri toho majú dosť, podpisujú petíciu za okamžité otvorenie fitness centier

NEWS KORONAVÍRUS SLOVENSKO SLOVENSKO
Uložiť Uložené

Dnes sa Slovensko takmer vrátilo do normálu – a fitká sú naďalej zatvorené.

Dnes sa znovu otvorili prevádzky a obchody, ktoré sme tri mesiace nevideli. Môžeme si dať kávičku na terase, najesť sa v reštaurácii či nakúpiť si oblečenie na leto. Naďalej sú však zatvorené fitness centrá a zdá sa, že pohár trpezlivosti im už pretiekol. Trénerka Sára Vicianová z Prievidze preto spustila petíciu za otvorenie fitness centier, za jeden deň má takmer 7-tisíc podpisov.

Hygiena sa dá pri cvičení dodržiavať

Vicianová argumentuje, že trpia nielen majitelia a tréneri, ale aj návštevníci fitness centier. Nateraz sa môžeme snažiť cvičiť aspoň vonku, hoci to v horúčavách nemusí každému vyhovovať. Existuje však aj veľká skupina ľudí, ktorí chodia cvičiť nielen pre krásu, ale aj pre svoje zdravie – riešia tým rôzne zdravotné ťažkosti a nemajú doma potrebné vybavenie, aby mohli cvičiť sami.

Podľa ministerstva zdravotníctva Mareka Krajčího však fitness centrá aj plavárne nie sú bezpečné. „Bez ohľadu na koronakrízu, všetci tam dýchame vzduch, ktorý si vydýchame. Ide o veľmi rizikové miesta, kde je prítomný aerosól. Športovať s ochranným rúškom je extrémne náročne a bez rúška by to bolo veľmi nebezpečné," vysvetlil na stredajšej tlačovej konferencii.

Domov
Zdieľať
Diskusia