Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
11. mája 2020, 11:54
Čas čítania 1:04
Tina Hamarova

Richard Sulík opäť provokuje. Navrhuje, aby sme obchodné centrá a reštaurácie otvorili už túto stredu

NEWS OPATRENIA RICHARD SULÍK
Uložiť Uložené

Richard Sulík v televízii HN povedal, že je spokojný s udalosťami z posledných dní. Chce sa však posunúť čím skôr ďalej.

Richard Sulík povedal v rozhovore pre televíziu HN, že si vie predstaviť otváranie všetkých obchodov vrátane nákupných centier už túto stredu. Dodal, že len v prípade, ak budú štatistiky nakazených stále rovnako dobré ako doteraz.

Okrem toho povedal, že by sme mali pokračovať aj v nosení rúšok aj v pravidlách zavedených pre obchody ako dezinfekcia rúk či rozostupy.

„Nielen koronavírus, ale aj javy v ekonomike majú niečo ako inkubačné obdobie. Počet nezamestnaných neuvidíte ihneď, ale až v prvý deň nasledujúceho mesiaca, keď začnú platiť výpovede. Ďalšie dva mesiace potom trvá výpovedná lehota. Až potom sa ľudia prihlásia na úrad práce,“  vysvetľoval v rozhovore Sulík prečo je otváranie obchodov dôležité a ako nás vážne ekonomické následky ešte len dobehnú

Domov
Zdieľať
Diskusia