Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
22. apríla 2020, 17:41
Čas čítania 2:02
Viktor Kniš

Peter Tóth tvrdí, že Marian Kočner mal páky na generálneho prokurátora Čižnára. Vraj platil v minulosti tenis jeho synovi

NEWS MARIAN KOČNER
Uložiť Uložené

Z výpovede Petra Tótha v rámci vyšetrovacej akcie Búrka vyplýva, že Marian Kočner bol v kontakte s Jaromírom Čižnárom predtým, ako sa stal generálnym prokurátorom.

Peter Tóth vypovedal v rámci vyšetrovacej akcie Búrka aj proti súčasnému generálnemu prokurátorovi Jaromír Čižnárovi. Podľa bývalého príslušníka SIS Marian Kočner korumpoval Čižnára v čase, keď ešte nebol generálnym prokurátorom, ale len bratislavský krajský prokurátor. Informácie z Tóthovej výpovede zverejnil Denník N.

Odporúčané
10 vecí, ktoré by si mal vedieť pred začiatkom súdu s Marianom Kočnerom a jeho spolupáchateľmi v prípade vraždy Jána Kuciaka 10 vecí, ktoré by si mal vedieť pred začiatkom súdu s Marianom Kočnerom a jeho spolupáchateľmi v prípade vraždy Jána Kuciaka 12. januára 2020, 9:53

Údajných 50-tisíc korún na tenis

Tóth tvrdí, že sa mu Kočner zveril, že v minulosti prispieval synovi Jaromíra Čižnára na tenis v objeme 50-tisíc Sk mesačne. Nevedel uviesť, o aké dlhé obdobie malo ísť. Ďalšou pákou mal byť údajný úplatok 500-tisíc Sk, ktorý mal Čižnár dostať za  to, že zabezpečil zastavenie trestného stíhania.

Súčasný generálny prokurátor výpoveď Petra Tótha poprel v celom rozsahu, jeho slová označil za nezmysly a výmysly. Vraj ide o snahu diskreditovať Čižnára. Podľa neho ide o ľahko overiteľné údaje, naráža napríklad na to, že ešte ako krajský prokurátor nebol nijakým spôsobom činný, či aktívny a do vyšetrovania nikdy nezasahoval. Hovorkyňa Generálnej prokuratúry Andrea Predajňová pripomenula, že  Peter Tóth je bývalý šéf kontrarozviedky SIS.

Domov
Zdieľať
Diskusia