Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
14. apríla 2020, 19:53
Čas čítania 0:33
Tina Hamarova

Policajti riešili cez Veľkú noc rúška či zbytočné návštevy. Pravidlá nedodržalo až 3000 občanov

NEWS KORONAVÍRUS SLOVENSKO
Uložiť Uložené

Polícia vykonala viac ako 150 000 kontrol v súvislosti s obmedzením pohybu osôb počas sviatkov. Rozdávali aj pokuty.

Polícia vykonala počas sviatkov viac ako 150 000 kontrol v rámci sprísnených pravidiel na pohyb osôb na verejnosti. Zaznamenala vyše 3000 porušení. Väčšinu riešili hliadky dohovorom, udelili aj niekoľko pokút.

„V konečnom dôsledku to bolo pokojné, návrat ľudí nebol už taký hektický ako odlev. Bolo vykonaných počas opatrení vyše 150 000 kontrol. Musím dodať, že niečo vyše 3000 bolo zaznamenaných porušení stavu, respektíve obmedzenia voľného pohybu,“ povedal minister vnútra Roman Mikulec v utorok po zasadnutí vlády.

Hliadky podľa neho väčšinou ľudí upozornili na obmedzenie pohybu a na hraniciach okresov a otočili ich naspäť domov. Mohli však pokutovať aj za chýbajúce rúška, zhromažďovanie sa či zbytočné návštevy. Prísne opatrenia platili od polnoci v stredu 8. apríla až do polnoci v utorok 14. apríla. 

Odporúčané
Na Slovensku bude cez Veľkú noc platiť zákaz vychádzania Na Slovensku bude cez Veľkú noc platiť zákaz vychádzania 6. apríla 2020, 20:06

Polícia svojom Facebooku zverejnili aj štatistiky priestupkov v súvislosti s koronavírusovou pandémiou za posledné obdobie. Najväčší problém majú Slováci s dodržiavaním povinnej karantény. Ďalej nasledujú tajne otvorené prevádzky a potom stále nešťastníci bez rúška. 

Domov
Zdieľať
Diskusia