Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
6. apríla 2020, 21:23
Čas čítania 0:38
Adam Novosad

Borisa Johnsona museli s Covid-19 preložiť na jednotku intenzívnej starostlivosti, jeho stav sa zhoršil

NEWS BORIS JOHNSON
Uložiť Uložené

Britský premiér je hospitalizovaný od nedeľňajšieho večera.

Premiéra Spojeného kráľovstva Borisa Johnsona museli preložiť na jednotku intenzívnej starostlivosti. Johnsona pozitívne testovali na koronavírus pred viac ako týždňom, ale včera ho museli hospitalizovať, pretože symptómy choroby stále neustupovali. Ráno médiá informovali, že predseda vlády stále zostáva v nemocnici pod lekárskym dohľadom, informuje BNO News.

Kancelária premiéra správy o presune do zdravotníckeho zariadenie potvrdila vo svojom vyhlásení. Johnson zostáva v nemocnici St. Thomas Hospital. „Predseda vlády je od nedeľňajšieho večera v opatere lekárov v nemocnici St. Thomas Hospital v Londýne po tom, čo ho prijali s pretrvávajúcimi symptómami koronavírusu,“ píše sa vo vyjadrení. 

Downing Street v čerstvom vyhlásení vysvetlila, že Johnson bol na jednotku intenzívnej starostlivosti prevezený v prípade, že sa jeho stav výrazne zhorší a bude potrebovať pľúcnu ventiláciu. Zatiaľ ju nepotrebuje, ale napriek tomu poprosil ministra zahraničných vecí Dominica Raaba, aby ho dočasne zastupoval, kde to bude potrebné.

Domov
Zdieľať
Diskusia