Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
6. apríla 2020, 6:55
Čas čítania 0:43
Daniel Mikolášik

Trump chce, aby ľudia proti COVIDu-19 používali liek proti malárii. Varujú ho pred tým aj vlastní poradcovia

NEWS DONALD TRUMP
Uložiť Uložené

O danom lieku pritom nie je dostatok oficiálnych údajov a môže mať závažné vedľajšie účinky.

Americký prezident Donald Trump vyzval ľudí v sobotu na tlačovej konferencii, aby skúšali užívať ako prevenciu na koronavírus tzv. anti-malarikum hydroxychlorochín, ktorý sa používa pri liečbe malárie.

Povedal to aj napriek tomu, že jeho odborný poradca Dr. Anthony Fauci tvrdí, že o účinku lieku sú zatiaľ len predbežné dôkazy. Ako informuje The Guardian, o lieku je doposiaľ nedostatok oficiálnych údajov a dokonca môže mať závažné vedľajšie účinky.

Odporúčané
Záznam nedeľa: Cez Veľkú noc budeme môcť naďalej vychádzať z domu. Nie však za rodinou Záznam nedeľa: Cez Veľkú noc budeme môcť naďalej vychádzať z domu. Nie však za rodinou 5. apríla 2020, 8:08

Počas tlačovej besedy sa Trump snažil zdiskreditovať mediálne správy o jeho administratívnych zlyhaniach a niektorých zástupcov médií v Bielom dome označil za vydavateľov dezinformácií.

Domov
Zdieľať
Diskusia