Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
6. apríla 2020, 8:33
Čas čítania 0:43
Viktor Kniš

V pondelok sa začína pojednávanie s vrahom Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej. Hrozí mu doživotie, trest môže byť nižší

NEWS MARIAN KOČNER
Uložiť Uložené

Miroslav Marček sa k vražde novinára a jeho snúbenice priznal a skutok podrobne opísal, preto ho sudkyňa vyčlenila na samostatné konanie.

Miroslav Marček sa už počas prípravného konania priznal, že zastrelil Jána Kuciaka a Martinu Kušnírovú. Výpoveď potvrdil aj na hlavnom pojednávaní, kde za účasti poškodených rodičov chladnokrvne opísal, ako vraždy vykonal. Podľa jeho slov mu pomáhal šofér Tomáš Szabó, ten skutok popiera a tvrdí, že do Veľkej Mače prišli novinára len zbiť, bol však už zabitý, keď k domu prišli. Okrem toho sa Miroslav Marček priznal aj k vražde podnikateľa Petra Molnára. Toho mal zavraždiť s úmyslom lúpeže.

Strelec Marček bol vylúčený na samostatné konanie, navrhla to predsedníčka senátu Ružena Sabová. V pondelok sa už nebudú vykonávať dôkazy okrem tých, ktoré súvisia s určením trestu a náhrady škody. Takýmto dôkazom bude psychologický a psychiatrický posudok. Ten je podmienkou pri tom, keď súd zvažuje doživotný trest odňatia slobody.

Domov
Zdieľať
Diskusia