Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
23. marca 2020, 22:01
Čas čítania 0:35
Vl Mi

Veľká Británia zavádza tvrdé opatrenia v boji proti koronavírusu. Ľudia majú ostať doma, polícia bude rozdávať pokuty

NEWS BORIS JOHNSON
Uložiť Uložené

Veľká Británia sa prebudila a zatvorila obchody.

Spočiatku brala Veľká Británia koronavírus na ľahkú váhu. Po tom, čo sa začali šíriť čísla, že by pre nákazu mohli zahynúť tisícky Britov, zmenil rétoriku aj britský premiér Boris Johnson.

Odporúčané
Záznam: Vo Francúzsku narástol počet obetí koronavírusu za 24 hodín o viac ako 20 % Záznam: Vo Francúzsku narástol počet obetí koronavírusu za 24 hodín o viac ako 20 % 23. marca 2020, 7:44

V pondelok večer sa prihovoril celému národu. Žiada občanov, aby chodili z domu len vtedy, keď potrebujú nakúpiť nevyhnutné veci a aby obmedzili stretávanie sa s priateľmi či rodinou, pokiaľ to je možné. 

V Británii s okamžitou platnosťou zatvorili všetky obchody, ktoré nepredávajú len základné potreby. Ľudia môžu chodiť von maximálne vo dvojici, raz denne do prírody alebo parku, prípadne si raz za deň zabehať. Polícia má právo ľudí pokutovať, pokiaľ nebudú pravidlá dodržiavať. Zákaz platí aj na spoločenské aktivity medzi ktoré patria svadby či krsty. Zatvárajú tiež, knižnice či detské ihriská.

Obmedzenia budú neustále kontrolovať. V blízkej dobe sa do služby vráti 7 500 bývalých zamestnancov zdravotníctva. Všetky opatrenia platia okamžite. Ak to situácia dovolí, opatrenia o tri týždne uvoľnia.

Domov
Zdieľať
Diskusia