Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
15. marca 2020, 11:41
Čas čítania 5:15
Dominik Vetrák

10 najlepších seriálov na Netflixe budeš v domácej karanténe hltať jeden po druhom

10 najlepších seriálov na Netflixe budeš v domácej karanténe hltať jeden po druhom
FILMY A SERIÁLY NAJLEPŠIE SERIÁLY NETFLIX NETFLIX SERIÁLY
Uložiť Uložené

Počas nasledujúcich dní v domácej karanténe si môžeš užiť knižnicu Netflixu a jej desiatky skvelých filmov a seriálov.

Včera sme priniesli 5 tipov na skvelé filmy o šírení nákazy, paniky a strate ľudskosti v dobe, kedy sa spoločnosťou šíri nebezpečný vírus. Dnes na depresívne myšlienky zabudneme. V nasledujúcich dňoch budeš doma tráviť veľa času, a tak ti budeme postupne dávať rôzne tipy na filmy, seriály či hry.

Odporúčané
5 skvelých filmov o šírení vírusov, nákaze a nezvládnuteľnej panike 5 skvelých filmov o šírení vírusov, nákaze a nezvládnuteľnej panike 14. marca 2020, 12:03
Odporúčané
Netflix: 10 najočakávanejších filmov a seriálov v apríli Netflix: 10 najočakávanejších filmov a seriálov v apríli 30. marca 2020, 15:45
Odporúčané
10 podceňovaných seriálov na Netflixe, ktoré ťa prekvapia 10 podceňovaných seriálov na Netflixe, ktoré ťa prekvapia 22. marca 2020, 10:05

Odporučíme ti najlepšie seriály, ktoré môžeš sledovať z pohodlia gauča na Netflixe. Nepôjde o žiadne neznáme tituly, skôr o seriály z kategórie „You Must Watch“ teda to, čo jednoducho musíš vidieť, ak vyhľadávaš kvalitný obsah. 

1. Peaky Blinders

Historický seriál pracuje s reálnymi udalosťami aj s množstvom fikcie. Predstavuje sympatické postavy, ktoré stoja na strane zákona, ale aj mimo neho - gangstrov. Seriál sa odohráva v Británii, v popredí je rodina Shelbyovcov a ich klan, ktorý sa každou sériou rozrastá, rovnako ako ich nelegálny biznis. Hlavou rodiny je charizmatický Thomas Shelby v podaní Cilliana Murphyho.

Seriál je plný zaujímavých ženských postáv, intríg, akcie a dejových zvratov. Ak máš rád britské, gangsterské príbehy, od Peaky Blinders sa nebudeš vedieť odtrhnúť. No a ako bonus tu máš Toma Hardyho s nezabudnuteľným prízvukom. 

2. Narcos

Na Netflixe momentálne beží druhá séria Narcos: Mexico, ktorá sa sústreďuje na mexické kartely. Predtým sme dostali 3 skvelé série, ktoré sa zameriavali na vzostup a pád kolumbijského narkobaróna Pabla Escobara a jeho impéria. Väčšina divákov asi nezabudne na prvé dve série, v ktorých vystupoval Wagner Moura so svojím nezabudnuteľným podaním Pabla Escobara.

Odporúčané
ZOZNAM: Všetky nové filmy a seriály na Netflixe v máji 2024 ZOZNAM: Všetky nové filmy a seriály na Netflixe v máji 2024 26. apríla 2024, 14:30

Narcos je napínavé, úderné, emotívne, skvele zrežírované a zahrané. Prvé dve série zhltneš počas niekoľkých dní a to ťa drogové kartely vôbec nemusia zaujímať. Potešia aj známe tváre  Pedra Pascala (Game of Thrones) či Boyda Holbrooka (Logan). 


Plata o Plomo?

3. Breaking Bad/Better Call Saul

Breaking Bad by sme asi predstavovať nemuseli. Jeden z najlepších seriálov všetkých čias si môžeš užiť aj na Netflixe. Drogové impérium, ktoré vytvoril obyčajný učiteľ chémie a celonárodný ošiaľ, ktorý spôsobil, sa ti postupne dostanú pod kožu. Prerod Waltera Whitea na Heisenberga je nezabudnuteľným seriálovým zážitkom. 


Zo začiatku musíš byť trpezlivý, keďže sa seriál rozbieha pomalšie. Následne už nepoľaví a ty budeš až do finále hltať jednu epizódu za druhou. Breaking Bad má vynikajúci scenár, detailne vypracovaný svet bez logických dier, uveriteľné postavy a množstvo dejových prekvapení či dramatických momentov, počas ktorých ti bude tuhnúť krv v žilách. Keď ho dopozeráš, skús seriál Better Call Saul.

Ide o prequel, takže sa dozvieš, čo sa vo svete Breaking Bad dialo predtým, než sa Jesse a Walter dali na predaj drog. Momentálne sa vysiela 5. séria, ktorá je zároveň predposlednou.


4. Mindhunter

David Fincher (Se7en, Fight Club) sa rozhodol vytvoriť psychologický krimi seriál. Vybral si preto príbeh vyšetrovateľov FBI, ktorí ako prví začali vo väzniciach hovoriť so sériovými vrahmi. Vytvárali ich psychologické profily a skúšali prísť na spôsoby, ako podobných ľudí odhaliť skôr. 

Mindhunter je nesmierne napínavý a dobre napísaný aj zrežírovaný seriál. Postupne preniká hlbšie do hláv vyšetrovateľov z FBI, ale skúma aj ich súkromné životy a psychické problémy, ktoré im spôsobuje ich nezvyčajná práca. V seriáli spoznávame množstvo vrahov z amerických dejín a zažívame s nimi mrazivé rozhovory. Mindhunter sa nedá odporučiť žiadnej cieľovej skupine. Ak máš rád kvalitné seriály, jednoducho sa od neho nebudeš vedieť odtrhnúť. 

5. Stranger Things

Mysteriózny sci-fi seriál je jeden z najväčších fenoménov súčasnosti. Vytvorili ho bratia Dufferovci ako poctu sci-fi a fantasy príbehom 80. rokov. Inšpiráciu si zobrali aj od Stevena Spielberga. Zaujímavosťou je, že seriál odmietlo 15 televíznych staníc a produkčných spoločností. Až Netflix dal peniaze na jeho natočenie. 

Odporúčané
Vedel si, že na Netflixe môžeš hrať špičkové hry zdarma? Návod, ako na to, a výber 10 najlepších, pri ktorých ušetríš stovky eur Vedel si, že na Netflixe môžeš hrať špičkové hry zdarma? Návod, ako na to, a výber 10 najlepších, pri ktorých ušetríš stovky eur 23. apríla 2024, 14:30

Dej nás zavedie do malého mestečka Hawkins, v ktorom sa prebudí neznáme zlo. Začnú miznúť deti, vynárať sa príšery a policajt Hopper odhaľuje aj veľké sprisahanie. Jednou z hlavných postáv je Eleven s nadprirodzenými schopnosťami. Seriál ťa očarí svojou atmosférou, detskými aj dospelými hercami, soundtrackom a sci-fi zložkami. Samostatnou kapitolou sú potom príšery a mrazivý Svet Upside Down. 

6. Sex Education

Len pred dvomi mesiacmi sa na Netflix dostala 2. séria, ktorú sme v recenzii poriadne vychválili. Sex Education sa zameriava na žiakov strednej školy. Tí sa zoznamujú so sexom, experimentujú s vlastnými telami a spoznávajú svoje sexuálne orientácie. Pomáhať im za peniaze začne Otis, ktorý pozná odpobede na ich otázky vďaka svojej mame. Tá je totiž sexuálnou poradkyňou/psychologičkou.

Spoločne so spolužiačkou Maeve založia sexuálnu poradňu. Začnú sa im ale kopiť problémy v škole aj v súkromnom živote. Sex Education rozoberá dospievanie tínedžerov v súčasnej dobe a spoločnosti. Seriál má množstvo sympatických postáv a vďaka tomu si prvú sériu pozrieš počas  jedného až dvoch dní. Jednoducho sa sveta Sex Education a vtipných postáv nebudeš vedieť nabažiť. 

7. Master of None

Zo školských lavíc sa presunieme do reálneho, často depresívneho, no stále úsmevného života. Master of None je dielom komika a herca Aziza Ansariho (Parks and Recreation). Ansari ako režisér, scenárista a herec v hlavnej úlohe obohatil seriál zaujímavou zmesou. Sarkazmus sa mieša so satirou, smútok s úprimným šťastím. V seriáli si zahral neúspešného herca Deva indickeého pôvodu, ktorý sa pretĺka životom v New Yorku. 

Odporúčané
Veľké porovnanie streamingových služieb: Netflix, HBO či Disney, čo sa oplatí najviac a čo je najlacnejšie? Veľké porovnanie streamingových služieb: Netflix, HBO či Disney, čo sa oplatí najviac a čo je najlacnejšie? 21. apríla 2024, 9:30

Približne polhodinové epizódy ubehnú neuveriteľne rýchlo. Za to môže najmä podmanivý príbeh doplnený o ľudsky humorné situácie inšpirované udalosťami, ktoré sa Azizovi stali v skutočnom živote. Master of None sa ti vďaka svojej autenticite dostane pod kožu. 

8. Kingdom

Kingdom sa odohráva v 17. storočí v Kórei, ktorá sa zotavuje z japonskej invázie. Princ Yi Chang (Ju Ji-hoon) sa pomaly pripravuje na nástup na trón. Krajinu sužuje hladomor, choroby, sociálna nerovnosť, no ten najväčší problém ešte len príde. Objavia sa zombíci, proti ktorým sú hrdinovia vo veľkej početnej nevýhode.

A aby toho nebolo málo, politické intrigy znepriateleného klanu postavia proti Changovi aj jeho zvyšných spojencov. Pred princom tak stojí neľahká úloha. Zjednotiť regióny a pripraviť ich na blížiacu sa epidémiu. Seriál sa vyhýba zbytočným klišé, snaží sa dejovo prekvapiť a obmedzuje aj nelogické správanie postáv, ktoré v post-apo/zombie seriáloch a filmoch vidíme tak často.

Kingdom by sme označili za najlepší zombie seriál, aký sme tu kedy mali. Ťaží hlavne z originálneho historického prostredia, vtedajšej spoločnosti a vojenských taktík. Skús dať šancu prvým trom epizódam. Akonáhle sa seriál rozbehne, čakajú ťa už len vlny zombíkov, politické intrigy a množstvo kreatívnych nápadov. V piatok sa na Netflix dostala 2. séria. Recenziu ti prinesieme už čoskoro.

9. Ozark

Ozark sa zameriava na Martyho Byrdea (Jason Bateman), finančného poradcu z Chicaga, ktorý žije zdanlivo pokojným a nenápadným rodinným životom. Tajne však perie peniaze pre jeden z najväčších mexických kartelov. Jedného dňa sa všetko z pokazí a Marty musí aj s rodinou odísť do mestečka Ozarks. Tam musia pre mafiánov zarobiť a vyprať desiatky miliónov dolárov. 

Odporúčané
Čo pozerať cez víkend? Trilery o kanibalovi a mimozemšťanoch, politicky nekorektná akčná jazda aj kultový Hriešny tanec Čo pozerať cez víkend? Trilery o kanibalovi a mimozemšťanoch, politicky nekorektná akčná jazda aj kultový Hriešny tanec 20. apríla 2024, 9:00

Seriál sa spolieha na skvelé herecké výkony, množstvo zaujímavých postáv a premyslené dialógy. Potešia aj mnohé dejové zvraty a scenár, ktorý sa postaral o množstvo skvelých momentov a epizód. 3. séria bude na Netflixe dostupná už 27. marca.

10. Daredevil

Najlepší komiksový seriál vôbec. Aj takto mnohí označujú Daredevila s Charliem Coxom v hlavnej úlohe. Netflix v spolupráci s Marvelom vydal 3 vynikajúce série, v ktorých Matt Murdock bojuje so špinou a zločinom New Yorku. Ak ťa cez deň ako advokát nedokázal poslať za mreže, v noci ti zlomil pár končatín. Tešiť sa môžeš na krvavé bitky, množstvo násilných akčných scén, úžasnú choreografiu súbojov či elektrizujúce dialógy medzi postavami.

Tých superlatívov by sme mohli vymenovať oveľa viac. V Daredevilovi nenájdeš lietajúcich superhrdinov, a tak sa seriál celkom drží pri zemi. Už po prvých častiach by si sa od neho nemal vedieť odtrhnúť. 



Nezmestili sa, no pozri si aj: BoJack Horseman, Explained, Castlevania, Black Mirror, When They See Us, La Casa de Papel, Crown, Umbrella Academy, Dark, Sherlock, Altered Carbon, The Good Place, The OA, Chilling Adventures of Sabrina, Godless, The Spy, You, Elite, Glow, Orange is the New Black, House of Cards, The Big Mouth, Witcher, Russian Doll, Atypical, Sense 8, Making a Murderer, Maniac. Children of Whales, Death Note, Fullmetal Alchemyst: Brotherhood, Your Lie in April, Devilman Crybaby, Aggretsuko, Code Geass: Lelouch of the Rebellion, Seven Deadly Sins, One Punch Man, Carole and Tuesday a mnoho ďalších.  

Domov
Zdieľať
Diskusia