Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
1. marca 2020, 5:00
Čas čítania 0:58
Tina Hamarova

„Predpokladám, že v tom čase v centrále už dosť popili", povedal Igor Matovič na návrh koalície zmierenia zo strany Smeru

NEWS IGOR MATOVIČ
Uložiť Uložené

Víťaz volieb chce ako prvého do koaličných debát pozvať Borisa Kollára

„Môžeme konštatovať, že voľby sme vyhrali. Po 12 rokoch sme pokorili vládu Smeru!  Mali sme snahu poraziť mafiu, čo je Smer, a mali sme snahu poraziť Mariana Kotlebu, ktorému sme zobrali hlasy. Z výsledkov je jasné, že sa nám to podarilo,“ povedal vo svojej záverečnej reči na konci volebnej noci víťaz parlamentných volieb 2020 Igor Matovič.

S mafiou sa nevyjadnáva! Igor Matovič zopakoval, že so Smerom do vlády nepôjde
Zdroj: TASR/ Michal Svítok

Ako prvého chce do koaličných debát pozvať Borisa Kollára, predsedu hnutia Sme rodina. „Vieme zložiť vládu aj bez Borisa Kollára. Ale mojím osobným cieľom je, aby strana Borisa Kollára bola súčasťou vlády, aby sme zložili ústavnú väčšinu. Lebo naša krajina potrebuje zásadné zmeny. Preto ako prvého oslovím Borisa Kollára, aby sme do takéhoto spoločného poslania šli,“ prezradil plány na zostavovanie novej vlády Igor Matovič.

Priznal, že nemá problém spolupracovať ani s Richardom Sulíkom, k Andrejovi Kiskovi sa vyjadril diskutabilne: „Andrej Kiska si musí uvedomiť, že nastal čas zodpovednosti.“ Spoluprácu so stranou Smer, ktorú nenápadne naznačoval aj Peter Pellegrini, rázne poprel.

„Vyhlásil to okolo tretej nad ránom, predopkladám, že v tom čase v centrále už dosť popili. Opakujem, že s mafiou sa nevyjednáva,“ povedal Matovič na margo vyjadrení premiéra Pellegriniho.


Igor Matovič sa netajil ani tým, že chce byť premiérom: „Odkedy vyšiel ten prvý prieskum, v ktorom sme vybehli tak hore, tak sa na Slovensku otvorila táto debata. A záver bol jednoznančý - mal by to byť človek s priamym politickým krytím a nie niekto ako je pán Pellegrini v Smere alebo ako bola Iveta Radičová v SDKÚ. Takže, áno, budem kandidátom na premiéra a ľudia naše hnutie s týmto aj volili.“

Odporúčané
Sledovali sme Parlamentné voľby 2020: Matovič vylúčil spoluprácu so Smerom, PS/Spolu sa asi do parlamentu nedostane Sledovali sme Parlamentné voľby 2020: Matovič vylúčil spoluprácu so Smerom, PS/Spolu sa asi do parlamentu nedostane 29. februára 2020, 22:00
Domov
Zdieľať
Diskusia