Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
23. februára 2020, 17:03
Čas čítania 0:57
Viktor Kniš

Ukázalo sa, aká hlúposť je celý Facebook, okomentoval Andrej Danko anketu o diaľničných známkach, ktorú inicioval

NEWS ANDREJ DANKO
Uložiť Uložené

Andrej Danko v televízii komentoval svoju anketu, prostredníctvom ktorej chcel zistiť aký názor majú na diaľničné známky ľudia na Facebooku.

Andrej Danko v piatok prostredníctvom oficiálnej facebookovej stránky Slovenskej národnej strany spustil hlasovanie, v ktorom mali ľudia vyjadriť názor, či sú za zrušenie diaľničných známok alebo proti nemu. Ide o jeden z troch návrhov, o ktorých rokuje parlament na mimoriadnej schôdzi v posledných dňoch, pričom sa opozícia snaží o obštrukcie a hovorí o nezákonnosti s argumentom, že sa SNS, ĽSNS a Smer pokúšajú o volebnú korupciu

Za necelé dva dni hlasovalo v Dankovej ankete množstvo ľudí, výsledok je pri tom jednoznačný. Do nedeľného popoludnia viac ako 16-tisíc ľudí reagovalo, že si nepraje zrušenie diaľničných známok. Naopak len asi 1,6 tisíc ľudí bolo za ich zrušenie. Andrej Danko vyhlásil, že bude online anketu považovať za záväznú. 

Odporúčané
V ankete Andreja Danka o zrušení diaľničných známok hlasujú Rusi, Arabi aj Mexičania. Ani 20 % Slovákov s jeho návrhom nesúhlasí V ankete Andreja Danka o zrušení diaľničných známok hlasujú Rusi, Arabi aj Mexičania. Ani 20 % Slovákov s jeho návrhom nesúhlasí 22. februára 2020, 8:34

Už v prvých hodinách si stránka Zomri všimla, že sa do hlasovania zapojilo aj množstvo zahraničných profilov, prevažne z Ruska, ale aj Spojených štátov a arabských krajín. Andrej Danko v nedeľu v televíznej relácii RTVS na túto skutočnosť reagoval. „Ukázalo sa, aká hlúposť je celý Facebook,“ povedal v predvolebnej diskusii. Za zrušenie hlasoval napríklad aj Dankov blízky poradca, ktorý za SNS kandiduje, upozornili Aktuality

Na netradičné hlasovanie predsedu SNS zareagovala aj satirická stránka Zomri, ktorá spustila anketu, kde môžu používatelia vyjadriť názor, či by chceli zrušenie Slovenskej národnej strany, kde je Andrej Danko šéfom.

Administrátori poukazujú aj na staršie kauzy klubu a vyzývajú, aby výsledky Danko považoval za záväzné podobne, ako v svojej ankete. Za zrušenie strany hlasovalo viac ako 26-tisíc používateľov Facebooku, proti je približne 130 ľudí. 

Domov
Zdieľať
Diskusia