Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
22. februára 2020, 19:24
Čas čítania 0:54
Viktor Kniš

Už 20-tisíc Slovákov zahlasovalo vo facebookovej ankete za zrušenie strany SNS Andreja Danka

NEWS ANDREJ DANKO
Uložiť Uložené

Satirická stránka Zomri reaguje na hlasovanie Andreja Danka o diaľničných známkach.

Satirická stránka Zomri spustila prostredníctvom Facebooku hlasovanie, ktorým reaguje na krok Andreja Danka. Môžeš v ňom vyjadriť svoj názor na to, či by mala byť strana SNS zrušená.

Danko včera po neúspešnom hlasovaní o návrhu na skrátené legislatívne konanie k trom vládnym novelám ohlásil, že nechá Slovákov na sociálnej sieti rozhodnúť, či chcú diaľničné známky zadarmo. Priebežné výsledky naznačujú, že prevažná väčšina (približne 90 % v sobotu o 15:00) nemá o toto opatrenie záujem. Opozícia dokonca hovorí v súvislosti so známkami, dôchodcami a prídavkami o volebnej korupcii.

Hlasovanie na stránke Zomri je zatiaľ jednoznačné, po približne piatich hodinách 20-tisíc ľudí lajkom potvrdilo, že si praje zrušenie strany. Približne 100 ľudí nechce, aby bola strana zrušená.

Odporúčané
V ankete Andreja Danka o zrušení diaľničných známok hlasujú Rusi, Arabi aj Mexičania. Ani 20 % Slovákov s jeho návrhom nesúhlasí V ankete Andreja Danka o zrušení diaľničných známok hlasujú Rusi, Arabi aj Mexičania. Ani 20 % Slovákov s jeho návrhom nesúhlasí 22. februára 2020, 8:34

Administrátori Zomri v dlhom príspevku zároveň vtipným a im príznačným satirickým spôsobom vysvetľujú, prečo sa rozhodli túto iniciatívu spustiť: „Slovenská národná strana reprezentovaná súčasným vedením nedisponuje schopnosťami, aby namotala dostatočné množstvo ľudí na tradičné hodnoty hulvátstva, nepotizmu, alkoholizmu, dešpektu k ženám, cigaňom, Maďarom, musslimom, Židom toľko príkladné pre stranu v predošlých desaťročiach, najmä pod vedením praotca Slovenských hulvátov Jána Slotu,“ píše Zomri.

Zároveň si stránka uťahuje z toho, že v ankete na profile SNS o zrušení diaľničných známok hlasovalo množstvo profilov zo zahraničia, napríklad z Ruska, Mexika či arabských krajín. „Žiadame, aby na utorkovom rokovaní NRSR poslanci v prípadne kladného výsledku ankety hlasovali o zrušení tejto politickej strany a vyslovili tak vôľu všetkým zúčastneným profilom tejto ankety,“ píše sa v popise. 

Späť
Zdieľať
Diskusia