Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
20. januára 2020 o 22:42
Čas čítania 0:36
Vl Mi

Bývalý univerzitný profesor minul takmer 200 000 dolárov zo školských peňazí na striptérky, iTunes a jedlo

NEWS KRÁDEŽ
Uložiť Uložené

Profesor míňal školské peniaze na jedlo či striptérky.

Bývalý profesor Drexel University Chikaodinaka Nwankpa musí vysvetľovať, na čo minul 200 000 dolárov z prostriedkov školy. Bol obvinený zo spáchania trestného činu krádeže a zo zneužívania peňazí určených na granty, píše Complex.

Nwankpa bol vedúcim elektronického oddelenia na univerzite. Podľa prokurátorov ukradol peniaze, ktoré škole poskytlo námorníctvo, ministerstvo energetiky a National Science Foundation. Peniaze profesor využil svojsky, v rokoch 2010 až 2017 ich minul v športových baroch a v podnikoch pre dospelých – takmer 96 000 dolárov.

Bývalý univerzitný profesor minul takmer 200 000 dolárov zo školských peňazí na striptérky, iTunes a jedlo
Zdroj: Drexel University via CNN

Neuskromnil sa ani čo sa týka jedla a služieb, na stravu a na nákupy v iTunes minul ďalších 89 0000 dolárov. „Pán Nwankpa minul peniaze, ktoré boli určené na výskumné účely. On ich využil na súkromné potešenie,“ povedal pre CNN okresný prokurátor Larry Krasner. 

Odporúčané
Opitý Slovák vošiel bez pozvania do bytu a zjedol dvom ženám večeru. Vyviedla ho až polícia, hrozia mu dva roky za mrežami Opitý Slovák vošiel bez pozvania do bytu a zjedol dvom ženám večeru. Vyviedla ho až polícia, hrozia mu dva roky za mrežami 20. januára 2020 o 15:28

Muža odhalil audit z roku 2017, škole sa evetuálne priznal. Následne bývalého profesora zatkla polícia, pustili ho na kauciu vo výške 25 000 dolárov. Hrozí mu 14 rokov za mrežami. 

Nwankpa už škole čo-to vrátil, v októbri, keď sa kauza prevalila, zaplatil univerzite 53 328 dolárov.

Domov
Zdieľať
Diskusia