Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
9. januára 2020, 18:53
Čas čítania 0:32
Vl Mi

Ukrajinské lietadlo zostrelili, oznámil kanadský premiér. Poslala ho vraj k zemi iránska raketa zem-vzduch

NEWS IRÁN LIETADLO
Uložiť Uložené

Ukrajinskí experti chcú v Iráne skúmať zvyšky zo zrúteného lietadla a hľadať prípadne úlomky protilietadlovej rakety.

ATUALIZOVANÉ 21:12: V Teheráne sa v stredu zrútilo ukrajinské lietadlo, zahynulo všetkých 176 ľudí, ktorí sa nachádzali na palube. Tragédia sa naďalej vyšetruje, spočiatku sa hovorilo o technických problémoch. Lietadlo však s najväčšou pravdepodobnosťou, podľa kanadského premiéra, zostrelila iránska raketa.

Kanadský premiér Justin Trudeau oznámil, že ukrajinské lietadlo vraj poslala k zemi iránska raketa zem-vzduch, píše CNN. Odvolal sa pritom na kanadské tajné služby a spojencov pričom dodal, že k tomu mohlo dôjsť neúmyselne. 

Na snímke pohľad na trosky havarovaného lietadla v Teheráne 8. januára 2020

Donald Trump si nemyslí, že za pád ukrajinského lietadla mohli technické problémy. Naznačujú to aj satelitné zábery
Donald Trump si nemyslí, že za pád ukrajinského lietadla mohli technické problémy. Naznačujú to aj satelitné zábery Zdroj: TASR/AP/Mohammad Nasiri

Vyjadril sa aj americký prezident Donald Trump. Nemyslí si, že za pád lietadla v Teheráne mohli technické problémy, ako to tvrdia iránske úrady. Ako dôkaz by mali poslúžiť dáta zo satelitov a radarov, ktoré zhromažďuje americká armáda a tajné služby.

Ukrajinskí experti chcú v Iráne skúmať zvyšky zo zrúteného lietadla a hľadať prípadne úlomky protilietadlovej rakety. 

Odporúčané
Aktualizované: Zrútilo sa ukrajinské lietadlo so 176 ľuďmi na palube. Video zaznamenáva pád, ktorý nikto neprežil Aktualizované: Zrútilo sa ukrajinské lietadlo so 176 ľuďmi na palube. Video zaznamenáva pád, ktorý nikto neprežil 8. januára 2020, 7:09
Domov
Zdieľať
Diskusia