Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
9. januára 2020, 16:56
Čas čítania 1:07
Vl Mi

„Nie sme pripravení na kompromis a neodídeme.“ Štrajk dopravcov sa vyostruje, komplikujú dopravu vo viacerých mestách

NEWS DOPRAVA SLOVENSKO ŠTRAJK
Uložiť Uložené

Koordinátor zdôraznil, že blokádu sa snažia robiť kultivovane.

V stredu dopravcovia zablokovali jeden z hlavných ťahov, v hlavnom meste sa tvorili rozsiahle kolóny, o čom sme ťa aj informovali. Vo štvrtok v štrajku pokračujú vo viacerých mestách na Slovensku, problémy na cestách sú na východe Slovenska aj v Ružomberku. Štrajk, ktorý vyhlásila Únia autodopravcov Slovenska (UNAS) a podporila ho Iniciatíva poľnohospodárov, trvá od utorka.

Čo je dôvod? Únia hovorí o drasticky sa zhoršujúcom podnikateľskom prostredí autodopravcov a štrajk považuje za krajné riešenie. Žiada 50-percentné zníženie cestnej dane a pozastavenie výberu mýta do určenia nového správcu mýta.

Odporúčané
Štrajk autodopravcov v Bratislave pokračuje: Zablokovali jeden z hlavných ťahov, v hlavnom meste sa tvoria rozsiahle kolóny Štrajk autodopravcov v Bratislave pokračuje: Zablokovali jeden z hlavných ťahov, v hlavnom meste sa tvoria rozsiahle kolóny 8. januára 2020, 10:48

Okolo poludnia došlo k čiastočnej blokácii kruhového objazdu Haniska pri Košiciach a predpoludním aj k uzavretiu cesty I/17 v košickej časti Šebastovce pre kamiónovú dopravu. Cesta E58 od Rožňavy po košickú Šacu je prejazdná bez obmedzení napriek jej avizovanému zablokovaniu štrajkujúcimi autodopravcami.

Tentoraz neodídeme, vravia

Štrajkujúci blokujú aj cestný ťah cez Ružomberok. Premávka v meste i mimo neho je zhustená, dopravu na križovatke pri celulózovo-papierenskom podniku usmerňujú policajti. Blokáda potrvá do 18.00 h. Pokiaľ sa dopravcovia v Bratislave a ministri nedohodnú, v piatok aj cez víkend sú podľa neho pripravení prísť opäť.

Štrajkujúci dopravcovia blokujú cestný ťah cez Ružomberok od štvrtka dopoludnia 9. januára 2020

„Nie sme pripravení na kompromis a neodídeme.“ Štrajk dopravcov sa vyostruje, komplikujú dopravu vo viacerých mestách
Zdroj: TASR/Miroslava Mlynárová

„Nie sme pripravení na kompromis. Teraz to dobojujeme do konca. Tentoraz neodídeme. Keď môže parlament zasadať pre Irak, môže aj pre dopravcov Slovenska,“ vyhlásil koordinátor blokády a člen Únie autodopravcov Slovenska (UNAS) Vladimír Sopúch.

Zdôraznil, že blokádu sa snažia robiť kultivovane. Kamióny bez vyzvania púšťajú sanitky, ktoré blokovaným úsekom cesty prechádzajú. „Neženieme sem veľké množstvo kamiónov, aby sme mali pod kontrolou priechodnosť. Úplne nám stačí desať až 15 vozov na tom bode, kde štrajkujeme,“ vysvetlil Sopúch.

Na snímke vozidlá blokujú cestu od Šebastoviec smerom k hranici s Maďarskom počas protestnej akcii Únie autodopravcov Slovenska a farmárov

„Nie sme pripravení na kompromis a neodídeme.“ Štrajk dopravcov sa vyostruje, komplikujú dopravu vo viacerých mestách
Zdroj: TASR/ František Iván
Domov
Zdieľať
Diskusia