Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
8. januára 2020, 7:30
Čas čítania 0:47
Viktor Kniš

AktuaIizované: Irán v noci útočil na americké základne. Zatiaľ je to veľmi dobré, reaguje Trump

NEWS IRAK IRÁN VOJNY
Uložiť Uložené

Podľa dostupných informácií vypálil Irán celkovo 22 rakiet. Nikto sa pri raketovom útoku nezranil.

Aktualizované 9:30

Vodca Iránu v rámci svojho prejavu povedal, že útok na americké ciele v Iraku bol „fackou.“ Stovky prítomných v dave kričali „smrť Amerike.“ Chámeneí ďalej pokračoval, že ak pôjde o konfrontáciu, útoky akým bol tento nebudú dostačujúce. Dodáva, že prítomnosť vojsk Spojených štátov na Blízkom východe by už nemala byť realitou. 

Irán v noci útočil na americké základne v Iraku. K raketovému útoku sa už prihlásili Revolučné gardy, ktoré potvrdili, že ide o odvetu za zabitie generála Solejmáního na pokyn Donalda Trumpa.

22 balistických rakiet namierených na základne Ajn al-Asad a Irbíl nakoniec nikoho nezranili. Amerických vojakov sa podarilo pred zásahom základní raketami varovať a stihli tak opustiť priestor, informuje CNN. „Zatiaľ je to veľmi dobré! Máme zďaleka najsilnejšiu a najlepšie vyzbrojenú armádu na svete,“ reagoval na situáciu americký prezident.

Televízia CNN zverejnila aj autentické video z odpaľovania rakiet. 

Domov
Zdieľať
Diskusia