Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
24. decembra 2019, 10:26
Čas čítania 0:00
Tímea Krauszová

Poisťovňa zaplatí za zrútený dom v Prešove 2 milióny eur. Pracuje v zrýchlenom režime

NEWS VÝBUCH PLYNU V PREŠOVE
Uložiť Uložené

Zatiaľ evidujú 30 nahlásení.

Riaditeľ Úseku poistných udalostí poisťovne Generali Juraj Páleš uviedol, že 2 milióny za dom vyplatia na účet Spoločenstva vlastníkov bytov Mukačevská č. 7 v najbližších dňoch. Okrem bytového domu vyplácajú aj poistenia jednotlivých bytov, v dnes už zbúranej bytovke majú niekoľkých klientov.

Klientom, ktorí sa neozvali sami od seba, zavolali a škody zaregistrovali

„Do dnešného dňa sme našim klientom vyplatili už viac ako 110.000 eur z poistenia majetku. Klientom posielame rovno celé poistné plnenie bez záloh, keďže proces likvidácie prebieha v zrýchlenom režime,“  vysvetlil Páleš.

Odporúčané
Pozreli sme sa do kabíny mega bagra, ktorý zbúral prešovskú bytovku. Výšková demolácia trvala českým kanonierom tri dni Pozreli sme sa do kabíny mega bagra, ktorý zbúral prešovskú bytovku. Výšková demolácia trvala českým kanonierom tri dni 18. decembra 2019, 22:33

Dohromady evidujú 30 nahlásených poistných udalostí. Prevažne ide o škody z poškodenia majetku, nahlasujú ich majitelia bytov v zasiahnutej bytovke, ale aj z okolitých panelákov, kde tlaková vlna rozbila okná, balkónové výplne alebo poškodila dvere či okenné rámy. Evidujú aj hlásenia z havarijného poistenia áut, ktoré boli v čase výbuchu zaparkované pod panelákom.

Poisťovňu udalosť zjavne zasiahla, pretože konajú rýchlo. Prvé peniaze z poistných plnení vyplatili už 10. decembra. „Do dnešného dňa sme našim klientom vyplatili už viac ako 110.000 eur z poistenia majetku. Klientom posielame rovno celé poistné plnenie bez záloh, keďže proces likvidácie prebieha v zrýchlenom režime,“ vysvetlil Páleš.

Okrem toho urobili niečo, čo by človek od poisťovne ani nečakal: klientom, ktorí nenahlásili poistnú udalosť a bývali v zasiahnutom paneláku, zavolali a zaregistrovali škody. Už pred sviatkami tak na mieste tragédie obhliadali poškodený majetok. 

Desivý výbuch plynu nastal 6. decembra 2019, o život prišlo sedem ľudí, jedna osoba je ešte stále nezvestná. S búraním začali v pondelok 16. decembra a trvalo tri dni, do 18. decembra. Okrem zničenej bytovky museli svoje domovy dočasne opustiť aj obyvatelia viacerých okolitých domov. Tí sa však už vrátili do svojich bytov.

Domov
Zdieľať
Diskusia