Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
4. decembra 2019, 9:39
Čas čítania 0:00
Jakub Paulík

Od roku 2020 na Slovensku výrazne zdražie plyn aj elektrina. O koľko si priplatíme?

NEWS SLOVENSKO
Uložiť Uložené

Ľudia s nižšími príjmami budú musieť preto začať viac sporiť.

Slovenský plynárenský priemysel s ohľadom na rozhodnutie Úradu pre reguláciu sieťových odvetví (ÚRSO) od 1. januára 2020 upraví ceny elektriny a plynu. Úrad pri svojom stanovisku vychádzal najmä z priemernej ceny plynu na nemeckej burze. Tá mala za rok vzrásť o 8,59 %, píše sa v tlačovej správe SPPCena plynu sa preto na Slovensku v roku 2020 zvýši zhruba o 4,94 %.

Čo sa týka elektriny, ÚRSO vychádzal z ceny silovej elektriny na burze v Prahe, tá za rok vzrástla až o 28 %. Na Slovensku treba z toho dôvodu od roku 2020 počítať so zdražením elektriny o približne 9 %.

Odporúčané
Profesionálne tipy a triky, ako nakupovať zo stránky Supreme Profesionálne tipy a triky, ako nakupovať zo stránky Supreme 11. novembra 2019, 10:07

SPP však tvrdí, že sa najzraniteľnejších odberateľov v tarife D1 a D2 dotkne táto zmena iba minimálne. „Uvedená zmena, bez zohľadnenia prepravných a ďalších regulovaných položiek, kde prepravné náklady tarifných tried dosiahnu jednotnú úroveň, sa premietne predovšetkým v kategóriách, kde objem spotrebovaného plynu vstupuje významnejším spôsobom do celkovej ceny za dodávku plynu,“ píše sa v TS.

Bližšie informácie o nových cenách od roku 2020 si môžeš prečítať priamo na webe SPP v sekcii domácnosti – plyn a domácnosti – elektrina. Akékoľvek iné informácie získaš na linke zákazníkom, a teda na čísle 0850 111 363.

Domov
Zdieľať
Diskusia