Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
4. decembra 2019, 8:14
Čas čítania 0:00
Viktor Kniš

Ďalšia vlna podvodných telefonátov: Slovákov sa snažia okradnúť čísla volajúce z Gruzínska, spätné volanie môže byť spoplatené

NEWS
Uložiť Uložené

Ešte v lete obťažovali Slovákov čísla volajúce z Afriky, teraz polícia informuje o podvodníkoch z Gruzínska.

Ešte počas leta začali Slovákom hromadne zvoniť telefóny, keď im volali neznáme čísla najmä z afrických krajín. Už v tom čase polícia aj operátori upozorňovali, aby sme na hovory neodpovedali a už vôbec neskúšali volať naspäť, keďže s veľkou pravdepodobnosťou ide o podvod. 

Odporúčané
Slovákov obťažujú podozrivé telefonáty z Afriky. Za spätné volania im môžu byť účtované vysoké poplatky Slovákov obťažujú podozrivé telefonáty z Afriky. Za spätné volania im môžu byť účtované vysoké poplatky 25. augusta 2019, 14:40

Aj v týchto dňoch sa situácia opakuje, tentokrát sa však ozývajú čísla z Gruzínska s predponou +995. Polícia varuje, aby  ľudia nedvíhali ani iné neznáme hovory zo zahraničia, ak nie sú o identite volajúceho stopercentne presvedčení. „V prípade podvodných čísiel hrozí, že sa vám navýši faktúra za telefonovanie o vysokú sumu. Ide o sieť premyslených, zahraničných podvodníkov, ktorí sú takmer nepostihnuteľní,“ píšu ochrancovia zákona na sociálnej sieti. 

Najlepším riešením je využitie funkcie blokovania hovorov, ktorou disponuje skoro každý telefón. Zároveň je podľa polície riešením, keď zákazníci upovedomia svojich operátorov, prípadne môžu hromadné telefonáty zo zahraničia nahlásiť na polícii, ktorá je pripravená sa zaoberať týmto neoprávneným konaním.  

 

Domov
Zdieľať
Diskusia