Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
2. decembra 2019, 21:21
Čas čítania 0:00
Jakub Paulík

70 nahých aktivistov protestovalo proti zabíjaniu zvierat. Odevný priemysel si v EÚ vyžiada ročne 32 miliónov obetí, tvrdia

NEWS NAHOTA
Uložiť Uložené

Vyhovejú španielske orgány ich požiadavkám?

Katalánske námestie v Barcelone sa včera zaplnilo davom, ktorý sledoval zhruba 70 nahých protestujúcich ľudí pokropených falošnou krvou. Išlo o aktivistov z organizácie AnimaNaturalis, podľa ktorých si priemysel s odevom v rámci Európskej únie za rok vyžiada 32 miliónov zabitých zvierat, informuje NewsHub.

Podobným spôsobom v Barcelone protestovali už pred rokom. Chov kožušinových zvierat bol doposiaľ zakázaný v mnohých krajinách, ako v Nemecku, Česku či v Británii (úplne prvý štát v roku 2000). Slovensko bude 14. krajinou v Európe, ktorá chov zvierat na výrobky z kožušín postaví mimo zákon.

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa AnimaNaturalis (@animanaturalis),

Od španielskych orgánov aktivisti žiadajú, aby sa aj ich krajina voči tomuto problému postavila čelom. Akcia bola naplánovaná počas prebiehajúcej klimatickej konferencie v Madride. Ľudia z Anima Naturalis sú toho názoru, že presadzovanie vegánskeho jedla by malo viesť k zníženiu emisií oxidu uhličitého. 

Odporúčané
VIDEO: Tisícky nahých ľudí si naraz ľahli na pláž. Netradičnou formou chceli upozorniť na vážnu tému VIDEO: Tisícky nahých ľudí si naraz ľahli na pláž. Netradičnou formou chceli upozorniť na vážnu tému 29. novembra 2022, 16:44

Podľa hovorcu z Anima Naturalis sú obchodom s kožušinou najviac ohrozené líšky, norky, fretky, tulene, vydry, činčily a kravy. V rámci Číny však spomenuli taktiež psov a mačky.

Domov
Zdieľať
Diskusia