Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
29. novembra 2019, 9:15
Čas čítania 0:00
Daniel Mikolášik

Šéf ponúka zamestnancom plat 72 000 € ročne či neobmedzenú dovolenku. Chce tak zvýšiť ich produktivitu

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Generálny riaditeľ firmy sa dokonca rozhodol, že si odtrhne z vlastného platu.

Dean Hall, generálny riaditeľ technologickej spoločnosti Rocketwerkz, ktorá sa zaoberá prevažne vývojom videohier, sa rozhodol motivovať a zvyšovať produktivitu zamestnancov skutočne zaujímavým spôsobom. Záujemcom o miesto vo firme ponúka priemernú mzdu viac ako 72 000 € ročne či neobmedzenú dovolenku.

Ako informuje portál Stuff, po čase sa na prvý pohľad nepochopiteľný krok šéfa spoločnosti založenej v roku 2015 ukázal ako dobrý spôsob odmeňovania zamestnancov. Vraj sa mu tým darí lákať tých najlepších ľudí do tímu a vyťažiť z nich maximum.

„Môžeš mať 30 ľudí pracujúcich na 30 či 40 miliónovom projekte, takže im musíš dôverovať v tom, čo robia. Ak im veríš a necháš im na starosti projekty s veľkým množstvom peňazí, prečo by si im nemohol dôverovať aj v tom, ako využijú svoj čas?“ Takto Dean Hall odôvodňuje svoje rozhodnutie.

Šéf sa dokonca rozhodol, že si odtrhne z vlastného platu a medzi svojich zamestnancov rozdelí podiel z herných ziskov. Hall tvrdí, že tí, ktorým nechal neobmedzenú dovolenku si ju berú ešte menej, ako zamestnanci, ktorí majú fixne stanovené, koľko dní môžu mať voľno.

Generálny riaditeľ spoločnosti im preto nariadil, že si ročne musia zobrať voľno po dobu minimálne štyroch týždňov. „Prišiel som 23. decembra do práce a pri stole sedel zamestnanec. Opýtal som sa ho, prečo nie je so svojou rodinou. On na to, že si šetrí dovolenku na školské prázdniny, aby mohol deti zobrať v lete na ostrov Fidži. To považujem za neprípustné,“ tvrdí Hall.

Domov
Zdieľať
Diskusia