Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
25. novembra 2019, 11:59
Čas čítania 0:00
Peter Hlavička

Najbohatší muž Francúzska odkúpil značku Tiffany za vyše 15 miliárd eur

Najbohatší muž Francúzska odkúpil značku Tiffany za vyše 15 miliárd eur
Zdroj: Tiffany
MÓDA
Uložiť Uložené

Jeden z najväčších obchodov v histórii módy sa práve stal skutočnosťou.

Ikonické šperkárstvo Tiffany & Co má od dnešného dňa nového majiteľa. Informácie o tom, že konglomerát LVMH, ktorý okrem iného vlastní aj módne domy ako Louis Vuitton, Givenchy, Kenzo alebo Rihanninu značku Fenty, mal záujem o odkúpenie jedného z najznámejších výrobcov šperkov sa šírili verejnosťou už niekoľko týždňov. Ich pôvodná ponuka na 13 miliárd eur však bola pre pôvodných majiteľov očividne nízka, a tak sa rozhodli s dohodou počkať.

Najbohatší muž Francúzska odkúpil značku Tiffany za vyše 15 miliárd eur
Zdroj: @bottadiculo_it/Instagram

Francúzsky miliardár Bernard Arnault, ktorý sa pravidelne umiestňuje v rebríčkoch najbohatších mužov na svete, je výkonným riaditeľom LVMH a dnes si pravdepodobne otvorí poriadne drahú fľašu šampanského. Tento deal sa totiž zapisuje do histórie ako jeden z najväčších v rámci módneho segmentu, no Bernarda čaká ešte veľa práce.

Odporúčané
V Japonsku ukradli diamant za 1,6 milióna eur, kým zamestnanec vypisoval papiere V Japonsku ukradli diamant za 1,6 milióna eur, kým zamestnanec vypisoval papiere 26. októbra 2019, 17:57


Tiffany & Co je síce najznámejším výrobcom šperkov na svete, a najmä populárnou voľbou pre kúpu snubných prsteňov, no v posledných rokoch sa im v rámci financií nedarilo až tak dobre. Záujem o nakupovanie šperkov v ikonických modrých krabičkách totiž u turistov klesá a minulý rok tak klesli aj celkové obraty o 1% na úroveň 4 miliárd eur. Čistý profit síce vzrástol o 13% na 507 miliónov eur, no 14 000 zamestnancov firmy budú určite čakať pod novým vedením veľké zmeny. 

Odporúčané
Ich grillz onedlho dostane aj Moma. Dvaja chalani vyrábajú zlaté a diamantové zuby celej rapovej scéne (Rozhovor) Ich grillz onedlho dostane aj Moma. Dvaja chalani vyrábajú zlaté a diamantové zuby celej rapovej scéne (Rozhovor) 9. septembra 2019, 15:14
Domov
Zdieľať
Diskusia