Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
21. novembra 2019, 22:24
Čas čítania 0:00
Alexandra Murajdová

Hrozilo, že mužovi v lietadle praskne močový mechúr a zomrie. Lekár neváhal a moč z mužovho mechúra vysal vlastnými ústami

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Ak by tak neurobil, muž by zomrel predtým, než by dorazili do cieľa.

Doktor v lietadle z Číny do New Yorku dokázal, že byť lekárom je skutočne dvadsaťštyri hodinová záležitosť a že chce naplno pomáhať ľuďom aj vtedy, keď opustí ambulanciu. Urobil skutočne všetko preto, aby mužovi, ktorému hrozilo, že mu praskne močový mechúr, zachránil život, informuje ladbible.

Odporúčané
Vyspovedali sme 5 mladých lekárov. Prečo sú niekedy aj 30 hodín v službe a čo si myslia o platoch v zahraničí Vyspovedali sme 5 mladých lekárov. Prečo sú niekedy aj 30 hodín v službe a čo si myslia o platoch v zahraničí 21. októbra 2019, 10:51

Šesť hodín pred pristátím v New Yorku sa jeden starší pán začal sťažovať, že sa nevie vymočiť a neprirodzene sa potil. Palubná posádka vtedy vyhlásila prosbu o pomoc, s otázkou, či sa v lietadle nachádza niekto, kto má lekársku prax. Vtedy sa ozval doktor Zhang Hong, ktorý pracuje na oddelení cievnej chirurgie v Jianskej nemocnici.

Prípad mu stevardi priblížili a ozrejmili čo sa deje, lekár súhlasil, že sa na to pozrie a pokúsi sa pomôcť. „Mal nafúknuté brucho a nemohol sedieť. Skutočne veľmi sa potil a dostal sa do šoku. Ak by sme mu hneď nepomohli, tak by sme ohrozili jeho život,“ opisuje situáciu doktor.

 

Využil všetko, čo mal po ruke. Vzal plastovú hadičku, injekčnú striekačku, slamku a lepiacu pásku, z čoho si vyrobil provizórny katéter. Pomocou neho chcel odstrániť moč z močového mechúra muža. Prišiel však na to, že ihla v injekcii je príliš tenká a nepôjde to. Neváhal a moč začal ťahať pomocou svojich úst. Za 37 minút tak z tela muža vytiahol 800 mililitrov moču, ktorý vypľúval do fľaše od vína.

Je veľká šanca, že ak by to lekár neurobil, chlapovi by praskol mechúr a zomrel predtým, než by dorazili do New Yorku.

Domov
Zdieľať
Diskusia