Na prípravu jednoduchý, vzhľadovo a chuťovo vydarený... Bonusom sú parádne nutričné hodnoty - jeden kúsok má totiž len 74 kalórií!
Tekvica použitá v sladkých receptoch ti asi pripadá ako čudný nápad, ale prečo nie? Chutí fakt dobre, obsahuje kopec mikronutrientov, málo kalórií a v jesennom období ju zoženieš asi všade. My sme ju zakomponovali do nášho parádneho cheesecaku. Rozhodli sme sa vynechať cesto (uberieme kalórie a povedzme si, všetci máme radšej plnku). Postačí nám len zopár surovín a o nízkokalorický dezert so slušnou dávkou bielkovín máme postarané. Je výborný aj samotný, no roztopenou čokoládou mu dodáš ten správny šmrnc.
INGREDIENCIE
400g tekvicového pyré (uvarená alebo upečená a rozmixovaná tekvica)
500g jemného tvarohu
3 vajíčka
10g kakaa
40g javorového sirupu (ľubovoľné sladidlo podľa chuti)
1 ČL vanilkového extraktu
2 ČL škorice
1/2 ČL mletého zázvoru
POSTUP
Tvaroh zmiešame s vajíčkami, vanilkovým extraktom a javorovým sirupom. Tvarohovú zmes si rozdelíme na 3 časti. Do jednej vmiešame tekvicové pyré so škoricou a zázvorom. Do druhej prisypeme kakao a tretiu necháme tak. Do tortovej formy (priemer 20cm) postupne navrstvíme 1/2 tekvicovej zmesi (je jej najviac), na ňu lyžicou pridávame 1/2 kakaovej a tvarohovej zmesi. Jemne premiešame nožom pre vytvorenie mramorového efektu. Postup zopakujeme ešte raz. Cheesecake pečieme približne 45 minút na 170°C. Pred krájaním ho necháme poriadne vychladnúť, najlepšie cez noc. Môžeme ho podávať pokvapkaný roztopenou čokoládou.
Ak sa ti recept podarí, vedz, že sledujeme aj #fitcult na Instagrame. Fotku určite nezabudni označiť naším hashtagom.
NUTRIČNÉ INFORMÁCIE
na 1 kúsok (z celkového množstva vyjde 10)
Kalórie: 74
Bielkoviny: 9g
Sacharidy: 8g ( z toho vláknina 1g)
Tuky: 2g