Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Gastronovinky na Refresheri ti prináša WoltObjednávaj si z množstva reštaurácií so skvelými zľavami na Wolte. S doručením.Objednaj si jedlo
30. októbra 2016 o 8:52
Čas čítania 0:00
Simona M.

Nízkokalorický trojfarebný cheesecake s množstvom bielkovín si zamiluješ (Recept)

ZDRAVIE
Uložiť Uložené
Gastronovinky na Refresheri ti prináša WoltObjednaj si jedlo

Na prípravu jednoduchý, vzhľadovo a chuťovo vydarený... Bonusom sú parádne nutričné hodnoty - jeden kúsok má totiž len 74 kalórií!

Tekvica použitá v sladkých receptoch ti asi pripadá ako čudný nápad, ale prečo nie? Chutí fakt dobre, obsahuje kopec mikronutrientov, málo kalórií a v jesennom období ju zoženieš asi všade. My sme ju zakomponovali do nášho parádneho cheesecaku. Rozhodli sme sa vynechať cesto (uberieme kalórie a povedzme si, všetci máme radšej plnku). Postačí nám len zopár surovín a o nízkokalorický dezert so slušnou dávkou bielkovín máme postarané. Je výborný aj samotný, no roztopenou čokoládou mu dodáš ten správny šmrnc.

INGREDIENCIE

400g tekvicového pyré (uvarená alebo upečená a rozmixovaná tekvica)

500g jemného tvarohu

3 vajíčka

10g kakaa

40g javorového sirupu (ľubovoľné sladidlo podľa chuti)

1 ČL vanilkového extraktu

2 ČL škorice

1/2 ČL mletého zázvoru

Nízkokalorický trojfarebný cheesecake s množstvom bielkovín si zamiluješ (Recept)
Zdroj: Simona Malková

POSTUP

Tvaroh zmiešame s vajíčkami, vanilkovým extraktom a javorovým sirupom. Tvarohovú zmes si rozdelíme na 3 časti. Do jednej vmiešame tekvicové pyré so škoricou a zázvorom. Do druhej prisypeme kakao a tretiu necháme tak. Do tortovej formy (priemer 20cm) postupne navrstvíme 1/2 tekvicovej zmesi (je jej najviac), na ňu lyžicou pridávame 1/2 kakaovej a tvarohovej zmesi. Jemne premiešame nožom pre vytvorenie mramorového efektu. Postup zopakujeme ešte raz. Cheesecake pečieme približne 45 minút na 170°C. Pred krájaním ho necháme poriadne vychladnúť, najlepšie cez noc. Môžeme ho podávať pokvapkaný roztopenou čokoládou.

Nízkokalorický trojfarebný cheesecake s množstvom bielkovín si zamiluješ (Recept)
Zdroj: Simona Malková
Nízkokalorický trojfarebný cheesecake s množstvom bielkovín si zamiluješ (Recept)
Zdroj: Simona Malková
Nízkokalorický trojfarebný cheesecake s množstvom bielkovín si zamiluješ (Recept)
Zdroj: Simona Malková
Nízkokalorický trojfarebný cheesecake s množstvom bielkovín si zamiluješ (Recept)
Zdroj: Simona Malková
Nízkokalorický trojfarebný cheesecake s množstvom bielkovín si zamiluješ (Recept)
Zdroj: Simona Malková
Nízkokalorický trojfarebný cheesecake s množstvom bielkovín si zamiluješ (Recept)
Zdroj: Simona Malková
Nízkokalorický trojfarebný cheesecake s množstvom bielkovín si zamiluješ (Recept)
Zdroj: Simona Malková

Ak sa ti recept podarí, vedz, že sledujeme aj #fitcult na Instagrame. Fotku určite nezabudni označiť naším hashtagom.

NUTRIČNÉ INFORMÁCIE

na 1 kúsok (z celkového množstva vyjde 10)

Kalórie: 74

Bielkoviny: 9g

Sacharidy: 8g ( z toho vláknina 1g)

Tuky: 2g

Domov
Zdieľať
Diskusia